MELDINGSKAART
                         Openingsuren 
gemeentehuis en politie

ma. 9-12u en 18-20u
di. 9-12u
woe. 9-12u en 14-16u* 
do. 9-12u
vrij. 9 - 12u

* namiddagopening NIET tijdens juli/aug.

Volgende diensten werken enkel op afspraak :
- dienst welzijn en lokale economie 
- dienst pensioenen en tegemoetkomingen
- dienst vreemdelingenzaken

In de kijker

Aperitiefconcert met Hot Feet Collective

op 12 maart 2017 om 11u30 in het atrium

Nielse Mobiliteitsraad zoekt leden


Deze nieuwe adviesraad heeft als doel inspraak te geven aan en draagvlak te creëren onder de bevolking bij de ontwikkeling van een duurzaam mobiliteitsbeleid. Zij zal zich in de eerste plaats bezighouden met visievorming rond het gemeentelijk mobiliteitsbeleid en maatschappelijke trends op dit vlak volgen en interpreteren. Daarnaast zal deze raad projectmatig advies geven aan het bestuur omtrent specifieke mobiliteitsplannen, –knelpunten en infrastructuurwerken.

Naast de politieke vertegenwoordiging, bestaat de raad vooral uit 10 geïnteresseerde burgers. Zij zullen worden geselecteerd door de gemeenteraadscommissie Openbare werken en Verkeer op basis van hun affiniteit, motivatie en ervaring met de materie. De mobiliteitsraad zal minstens 2 keer per jaar samenkomen. De leden worden gekozen voor de ganse duur van de legislatuur.

Heb je een grote affiniteit met mobiliteit en interesse om als individuele burger te zetelen in deze mobiliteitsraad, stuur dan voor 1 mei een mailtje met je motivatiebrief naar mobiliteit@niel.be.
---------------------------

Verbreding parkeerstroken Uitbreidingsstraat

De aannemer zal vanaf 20 februari 2017 gedurende 10 weken een gedeelte van de Uitbreidingsstraat (rijvak richting Matenstraat) in beslag nemen.  Ter hoogte van de werken worden verkeerslichten geplaatst.
Op het kruispunt Uitbreidingsstraat - A. Janssenslaan zal ook een kleine herstelling aan de klinkerverharding worden uitgevoerd.  Indien nodig zal het verkeer op dit kruispunt tijdelijk onderbroken worden. 
Hopende op uw begrip.
---------------------------

Resultaten van tevredenheidsenquête gekend

Bekijk hier de resultaten van de tevredenheidsenquête uitgevoerd door studenten van de Karel de Grote Hogeschool. 701 mensen zijn bevraagd, hierbij rekeninghoudend met geslacht, leeftijd, beroepscategorie en scholingsniveau.
---------------------------

Elia ontmantelt 16 km hoogspanningslijn tussen Schelle en Mechelen

Elia, de beheerder van het hoogspanningsnet in België, zal vanaf 13 februari 2017 starten met de ontmanteling van een 70kV-hoogspanningslijn tussen de onderstations van Schelle en Mechelen.

De bovengrondse lijn bestaat uit 82 masten en heeft een totale lengte van 16 km. Ze overspant de gemeentes Schelle, Niel, Aartselaar, Reet, Rumst en Mechelen. 

De hoogspanningslijn is niet meer nodig in de toekomstige ontwikkelingen van het hoogspanningsnet. Eigenaars van een perceel dat zich onder de lijn bevindt of bij wie een mast op hun perceel staat, zullen persoonlijk gecontacteerd worden door Elia en de aannemer voor praktische afspraken. Lees meer...  en bekijk hier de kaart met het overzicht van het volledige traject van de hoogspanningslijn.

------------------------------------------- 

Zapposdagen in aantocht!

Vanaf 6 februari om 18u. kan u uw kindjes inschrijven voor de Zapposdagen in de Krokus- en Paasvakantie.  Hier kan u alvast het zapposboekje met bijhorende registratiemethode vinden.
 
------------------------------------------- 

Reservatieformulieren BKO

Door technische problemen is de website van de BuitenSchoolse Kinderopvang niet bereikbaar.  Voorlopig vindt u de maandelijkse reservatieformulieren hier terug : reservatieformulier maart GBS  -   reservatieformulier maart Sint-Hubertusschool.  
Gelieve deze formulieren naar lucie.tibos@niel.be te sturen.

------------------------------------------- 

Plannen Em. Dewittstraat en het parkeerplein tussen de Antwerpsestraat en de Em. Dewittstraat

- nieuwe toestand
- de bestaande toestand
- plan werken riolering
------------------------------------------- 

Niel in één app

Niel heeft vanaf heden een eigen mobiele applicatie. De gratis Niel-app bundelt informatie van de gemeentediensten, Nielse handelaars én verenigingen in één praktische app. Via de app kan je een put in de weg melden, een broodje bestellen of een afspraak maken bij je osteopaat. Meer info...

Gratis downloaden in de App Store (Apple) en Google Play Store (Android) via het zoekwoord ‘Niel’.

 
------------------------------------------- 

Evenementen

<februari 2017>
madiwodovrzazo
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272812345
6789101112