MELDINGSKAART
                         


Openingsuren 
gemeentehuis en politie

ma. 9-12u en 18-20u
di. 9-12u
woe. 9-12u en 14-16u* 
do. 9-12u
vrij. 9 - 12u

* namiddagopening NIET tijdens juli/aug.

In de kijker

Nielse smeedfeesten

Op 12, 13 en 14 september 2014

Fietsgraveersessie

op zaterdag 6 september 2014 van 9 tot 13u.

Kom op tegen Kanker - Plantjesweekend

Helpende handen gevraagd op zaterdag 20 september 2014

Dorpskern wordt ingehuldigd met "Pleinfeesten"

Na 2 jaar wegenis- riolerings- en omgevingswerken is sinds 12 juli de dorpskern terug opengesteld... en dit mag en moet gevierd worden.  Het plein wordt op 30 augustus om 14u. officieel ingehuldigd en hierbij nodigen wij u allen uit om een glaasje cava te komen drinken op het plein.  De kindjes worden getrakteerd op een ijsje.  Vervolgens wordt u een mooi feestprogramma aangeboden door het buurtcomité 't Pleintje.
 

Europa investeert in zijn platteland
Dit project werd mogelijk gemaakt dankzij de steun van het Europees landbouwfonds voor plattelandontwikkeling. Verkaveling Keizerstraat

Nog 7 bouwpercelen te koop.... voor meer info...

 ---------------------------------------

Ontsluitingsweg Landbouwstraat / Boomsestraat

De werken aan de ontsluitingsweg vorderen goed :

- tussen 14 juli en 18 juli start men met de aanleg van de tijdelijke omleidingsweg.  Hierdoor wordt er een omleiding voorzien, enkel voor de fietsers en voetgangers (zie link onderstaand plan). Zodanig dat er op een veilige manier de aansluiting met de Boomsestraat kan gemaakt worden.
 
- rond 11 augustus wordt de Boomsestraat afgesloten en wordt al het verkeer langs de tijdelijke omleidingsweg gestuurd. 

Het einde van de werken aan de Boomsestraat is voorzien rond eind november.

Meer info vindt u op dit plan.
Hopende op uw begrip.

  
 
-------------------------------------------

Waarom een rookmelder plaatsen ?

Een kleine brand kan in vijf minuten een heel huis in lichterlaaie zetten. De temperatuur loopt dan in korte tijd extreem hoog op. De rook is zo donker dat je binnen drie minuten geen hand meer voor de ogen ziet en hij is bovendien erg heet en giftig. Niet de vlammen, maar de rook is de uiteindelijke moordenaar bij brand. Daarom is het belangrijk dat je een rookmelder koopt en installeert.
De Vlaamse regering heeft beslist dat het vanaf 1 januari 2013 verplicht is om rookmelders in huurwoningen te installeren. Sinds 2009 zijn rookmelders verplicht in alle nieuwe woningen en bij zware renovatiewerken.
Het gemeentebestuur heeft nog een 50-tal rookmelders beschikbaar aan 20 euro/stuk. De optische rookmelders met hoogwaardige lithium batterijen zijn te verkrijgen aan de infobalie.

-------------------------------------------

Wandelbrochure "De Klinkaartroute", op een steenworp van het verleden.

De Klinkaartroute gidst je langs Hellegat en Noeveren, erfgoed, cultuur en natuur vloeien mooi in elkaar.  De brochure is gratis te verkrijgen aan de infobalie van het gemeentehuis.  Lees meer...
  
 
-------------------------------------------

Bekendmaking van het gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan "Poortelei"

Het openbaar onderzoek van dit RUP loopt van 14 mei tot en met 14 juli 2014.  Bekijk hier alle info. Dit dossier ligt gedurende deze periode ter inzage in het gemeentehuis, tijdens de openingsuren. 
   

-------------------------------------------

Samenaankoop groene energie : schrijf je (opnieuw) in !

Groepsaankoop groene stroom: inschrijvingen starten later
Als inwoner van de gemeente Niel kan je binnenkort opnieuw vrijblijvend intekenen op de groepsaankoop groene stroom en gas. In tegenstelling tot de afgelopen jaren, starten de inschrijvingen niet begin juli maar waarschijnlijk later deze zomer. Dat komt door enkele praktische en onvoorziene omstandigheden. Ben je geïnteresseerd om (opnieuw) mee te doen met de groepsaankoop, meld je dan nu toch al aan. Dat doe je door te surfen naar www.samengaanwegroener.be en te klikken op de groepsaankoop provincie Antwerpen. Heb je je aangemeld, dan word je meteen gecontacteerd wanneer de inschrijvingen echt starten. Doe mee, bespaar op je energiekosten en draag je steentje bij tot een beter milieu en de toekomst van onze aarde!

Wie geen toegang heeft tot het internet, kan op dinsdag 2 september en dinsdag 23 september 2014 tussen 9 en 12u. langskomen op het gemeentehuis van Niel.  Breng wel uw jaarafrekening (2013-2014) van electriciteit en aardgas mee.  Zijn deze dagen echt niet mogelijk om langs te komen, kan u steeds bellen voor een afspraak naar Lieve Janssens, tel. 03 451 11 68.

--------------------------------------------

De Banaan : update van aangekondigde werken

Vanaf dinsdag 13 mei 2014 nieuwe omleiding in Rumst, Boom en Niel
 
- N177 open en Potaardestraat geknipt ; d.w.z. grote omleiding tussen Rumst en Niel. Lees verder...

- In het kader van die werken zijn de nutsmaatschappijen in de ’s Herenbaan in Rumst volop bezig met het verplaatsen van nutsleidingen in de grond. Vanaf 2 juni zal ook Pidpa daar werken uitvoeren en haar leidingen vernieuwen...  Lees verder.
------------------------------------------

Evenementen

<augustus 2014>
madiwodovrzazo
28293031123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567