MELDINGSKAART
                         


Openingsuren 
gemeentehuis en politie

ma. 9-12u en 18-20u
di. 9-12u
woe. 9-12u en 14-16u* 
do. 9-12u
vrij. 9 - 12u

* namiddagopening NIET tijdens juli/aug.

In de kijker

Infoavonden voor ouders van tieners

op 2 en 16 oktober 2014

G-indoor sportdag

op donderdag 30 oktober 2014...

Dag van de jeugd

op 28 september 2014 aan de sporthal van Niel

Energieschaarste

De elektriciteitsvoorziening houdt ons allemaal bezig.  Reden tot paniek is er niet.  Komt er een energieschaarste die de minister dwingt om maatregelen te treffen ?  Dat is helemaal niet zeker. Veel zal ook afhangen van de weersomstandigheden. Indien er zich toch een stroomonderbreking voordoet zal iedere gemeente zich moeten houden aan de opgelegde procedures.

Het afschakelplan is ondertussen bekend gemaakt.  Onze gemeente is hierin gevrijwaard gebleven en zal weinig tot geen hinder ondervinden van een eventuele stroomonderbreking.  Doch, dit wil echter niet zeggen, dat het onze koude kleren niet raakt.  Als gemeentebestuur steunen wij voluit de sensibiliseringscampagne van FOD Economie.  Hierbij rekenen wij ook op uw burgerzin en solidariteit.   Lees hier al zeker tips voor een verantwoord energiegebruik.


-------------------------------------------

And the winner is ...

Wie met het Buiten-gewone plekje in Niel wil komen meevieren moet zondag 12 oktober zeker vrijhouden. Het belooft een buiten-gewoon feest te worden met een café, een bos, een labyrint, een rivier, live muziek, volksspelen en heel veel gezelligheid! (Het exacte programma wordt later nog meegedeeld).

--------------------------------------------

Samenaankoop groene energie : schrijf je (opnieuw) in !

Groepsaankoop groene stroom: inschrijvingen starten later
Als inwoner van de gemeente Niel kan je binnenkort opnieuw vrijblijvend intekenen op de groepsaankoop groene stroom en gas. In tegenstelling tot de afgelopen jaren, starten de inschrijvingen niet begin juli maar waarschijnlijk later deze zomer. Dat komt door enkele praktische en onvoorziene omstandigheden. Ben je geïnteresseerd om (opnieuw) mee te doen met de groepsaankoop, meld je dan nu toch al aan. Dat doe je door te surfen naar www.samengaanwegroener.be en te klikken op de groepsaankoop provincie Antwerpen. Heb je je aangemeld, dan word je meteen gecontacteerd wanneer de inschrijvingen echt starten. Doe mee, bespaar op je energiekosten en draag je steentje bij tot een beter milieu en de toekomst van onze aarde!

Wie geen toegang heeft tot het internet, kan op dinsdag 23 september 2014 tussen 9 en 12u. langskomen op het gemeentehuis van Niel.  Breng wel uw jaarafrekening (2013-2014) van electriciteit en aardgas mee.  Zijn deze dagen echt niet mogelijk om langs te komen, kan u steeds bellen voor een afspraak naar Lieve Janssens, tel. 03 451 11 68.

--------------------------------------------


Verkaveling Keizerstraat

Nog 7 bouwpercelen te koop.... voor meer info...

 ---------------------------------------

Ontsluitingsweg Landbouwstraat / Boomsestraat

De werken aan de ontsluitingsweg vorderen goed :

- tussen 14 juli en 18 juli start men met de aanleg van de tijdelijke omleidingsweg.  Hierdoor wordt er een omleiding voorzien, enkel voor de fietsers en voetgangers (zie link onderstaand plan). Zodanig dat er op een veilige manier de aansluiting met de Boomsestraat kan gemaakt worden.
 
- rond 11 augustus wordt de Boomsestraat afgesloten en wordt al het verkeer langs de tijdelijke omleidingsweg gestuurd. 

Het einde van de werken aan de Boomsestraat is voorzien rond eind november.

Meer info vindt u op dit plan.
Hopende op uw begrip.

  
 
-------------------------------------------

Waarom een rookmelder plaatsen ?

Een kleine brand kan in vijf minuten een heel huis in lichterlaaie zetten. De temperatuur loopt dan in korte tijd extreem hoog op. De rook is zo donker dat je binnen drie minuten geen hand meer voor de ogen ziet en hij is bovendien erg heet en giftig. Niet de vlammen, maar de rook is de uiteindelijke moordenaar bij brand. Daarom is het belangrijk dat je een rookmelder koopt en installeert.
De Vlaamse regering heeft beslist dat het vanaf 1 januari 2013 verplicht is om rookmelders in huurwoningen te installeren. Sinds 2009 zijn rookmelders verplicht in alle nieuwe woningen en bij zware renovatiewerken.
Het gemeentebestuur heeft nog een 50-tal rookmelders beschikbaar aan 20 euro/stuk. De optische rookmelders met hoogwaardige lithium batterijen zijn te verkrijgen aan de infobalie.

-------------------------------------------

Bekendmaking van het gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan "Poortelei"

Het openbaar onderzoek van dit RUP loopt van 14 mei tot en met 14 juli 2014.  Bekijk hier alle info. Dit dossier ligt gedurende deze periode ter inzage in het gemeentehuis, tijdens de openingsuren. 
   

-------------------------------------------

De Banaan : update van aangekondigde werken

Update van de werken  dd. 28 augustus 2014
 
- Werken in s'Herenbaan in volle gang, dus ongewijzigde verkeerssituatie.  Lees verder... 
 

------------------------------------------

Evenementen

<september 2014>
madiwodovrzazo
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345