MELDINGSKAART
                         Openingsuren 
gemeentehuis en politie

ma. 9-12u en 18-20u
di. 9-12u
woe. 9-12u en 14-16u* 
do. 9-12u
vrij. 9 - 12u

* namiddagopening NIET tijdens juli/aug.

Volgende diensten werken enkel op afspraak :
- dienst welzijn en lokale economie 
- dienst pensioenen en tegemoetkomingen
- dienst vreemdelingenzaken

In de kijker

Openingsuren tijdens de Kerst- en Nieuwjaarsperiode

Digitale bouwaanvraag

Vanaf 24 oktober 2016...

Kerstmarkt in Niel

Op 17 december 2016 in GBS Schuttershofstraat...

Bib uitzonderlijk gesloten op 6 en 7 december 2016

Door onderhoudswerken is de bib op dinsdag 6 en woensdag 7 december gesloten.  Voor de uitleentermijn hoeft u zich geen zorgen te maken, deze zal ingecalculeerd worden. 

Hopende op uw begrip.
 

------------------------------------------- 

Infovergadering aanpassingswerken Belasco

Op maandag 5 december 2016 om 19u30 vindt een informatievergadering plaats over de aanpassingswerken die de firma Belasco Nijverheidsstraat 12 - Ruisbroek zal doen op haar site.  De firma zal toelichten hoe ze met deze aanpassingswerken tegemoet wil komen aan de verzuchtingen van de omwonenden.

De vergadering gaat door in de raadzaal van het gemeentehuis, R. Berthoutlaan 1.
 

------------------------------------------- 

NIEL steunt de Schrijfmarathon van Amnesty International

De gemeente Niel roept al haar burgers op om naar de pen te grijpen en brieven te schrijven voor de slachtoffers van mensenrechtenschendingen die tijdens de schrijfmarathon centraal staan.

Burgemeester Tom De Vries schrijft alvast de eerste brief. Onze Nielse burgers kunnen terecht in de bib tijdens de openingsuren van 3 tot 31 december.  Ook thuis kan je deelnemen aan de schrijfmarathon.
 
De handgeschreven brieven mogen worden binnengebracht of in de brievenbus gestoken worden van de bib of op het gemeentehuis en dit voor 10 januari 2017.  Het gemeentebestuur zal alle verzamelde brieven in een pakket naar de betrokken landen sturen. 

Meer info ...

------------------------------------------- 

Plan-MER RUP 'Herziening BPA Kapittel' - goedkeuring

Het departement Leefmilieu, Natuur en Energie heeft op basis van de bepalingen van artikel 4.2.10 van het DABM het plan-MER van de gemeente Niel voor het RUP ‘Herziening BPA Kapittel’ goedgekeurd.

Bekijk hier het goedgekeurde MER-rapport en het goedkeuringsverslag

Beide verslagen zijn ook raadpleegbaar op www.mervlaanderen.be in de dossierdatbank onder het nr PL0214.
 

------------------------------------------- 

Electrabelsite in een nieuw kleedje

De provincie Antwerpen onderzoekt samen met de gemeenten Schelle, Niel, VLM, Waterwegen en Zeekanaal de Electrabelsite in Schelle en Niel.

De Electrabelsite omvat ongeveer 70 ha en is deels bestemd als gebied voor gemeenschapsvoorziening en deels als industriegebied. Op deze locatie staat een oude elektriciteitscentrale die al enkele jaren niet meer wordt gebruikt voor energieopwekking. In het oosten ligt een sociale woonwijk, aan de rand van de site bevindt zich landbouw, natuur en bewoning. Ondanks de aanwezige bebouwing is de Electrabelsite een grote en groene ruimte die in een uniek rivierlandschap ligt.

Via het ontwerpend onderzoek wil de provincie Antwerpen het potentieel van de Electrabelsite en zijn omgeving verkennen. De knelpunten en mogelijkheden van de locatie worden in kaart gebracht om deze daarna tegenover elkaar af te wegen. Deze afweging gebeurt op alle mogelijke vlakken: ruimtelijk, landschappelijk, functioneel, mobiliteit, haalbaar, financieel, … 

In 2017 werkt de provincie Antwerpen een aantal scenario’s voor de ontwikkeling van de Electrabelsite uit. In 2018 leggen we een toekomstbeeld voor de locatie voor. Speciale aandacht gaat hierbij uit naar de invloed van de Electrabelsite op het uitzicht en de identiteit van de Rupelstreek.” 


------------------------------------------- 

Niel in één app

Niel heeft vanaf heden een eigen mobiele applicatie. De gratis Niel-app bundelt informatie van de gemeentediensten, Nielse handelaars én verenigingen in één praktische app. Via de app kan je een put in de weg melden, een broodje bestellen of een afspraak maken bij je osteopaat. Meer info...

Gratis downloaden in de App Store (Apple) en Google Play Store (Android) via het zoekwoord ‘Niel’.

 
------------------------------------------- 

Evenementen

<december 2016>
madiwodovrzazo
2829301234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678