MELDINGSKAART
                         


Openingsuren 
gemeentehuis en politie

ma. 9-12u en 18-20u
di. 9-12u
woe. 9-12u en 14-16u* 
do. 9-12u
vrij. 9 - 12u

* namiddagopening NIET tijdens juli/aug.

In de kijker

Openingsuren tijdens de Kerst- en Nieuwjaarsperiode

Gas - elektriciteit : durf vergelijken !

op 28 november van 2014 van 13.30 tot 19.30 uur.

Ontsluitingsweg Landbouwstraat / Boomsestraat

De werken aan de ontsluitingsweg zitten op schema.  Dit wil zeggen dat zoals voorzien de rotonde rond 24 november zal opengesteld worden.  De tijdelijke weg wordt in de loop van die week verwijderd.  Het voetpad moet dan nog wel afgewerkt worden maar er zal telkens voor gezorgd worden dat 1 zijde steeds toegankelijk blijft.

Om de fietspaden te kunnen aanwerken zal de omlegging voor fietsers tot 19 december 2014 in voege blijven. 
 
Meer info vindt u op dit plan.
Hopende op uw begrip.

 
-------------------------------------------

Deze winter is de kans op stroomschaarste reëel.
Laten we er samen iets aan doen !

De elektriciteitsvoorziening houdt ons allemaal bezig.  Reden tot paniek is er niet.  Komt er een energieschaarste die de minister dwingt om maatregelen te treffen ?  Dat is helemaal niet zeker. Veel zal ook afhangen van de weersomstandigheden. Indien er zich toch een stroomonderbreking voordoet zal het afschakelplan in werking treden.

Het afschakelplan is ondertussen bekend gemaakt.  Onze gemeente is hierin gevrijwaard gebleven en zal weinig tot geen hinder ondervinden van een eventuele stroomonderbreking.  Doch, dit wil echter niet zeggen, dat het onze koude kleren niet raakt.  Als gemeentebestuur steunen wij voluit de sensibiliseringscampagne www.offon.be van FOD Economie.  Hierbij rekenen wij ook op uw burgerzin en solidariteit.  Als we allemaal een inspanning doen om ons stroomverbruik te beperken, kunnen we een afschakeling helpen vermijden!  Lees hier al zeker tips voor een verantwoord energiegebruik.

Noodplanning Waterkant organiseert op 26 november 2014 om 19u een infovergadering voor land- en tuinbouwbedrijven inzake een mogelijke stroomuitval.  Deze vergadering gaat door in de raadzaal van het gemeentehuis in Rumst.  Alle aanbelangende bedrijven zijn welkom.


-------------------------------------------

De Vlaamse renovatiepremie wijzigt vanaf 1 november 2014.

De renovatiepremie wordt een belastingvermindering.  Kijk hier voor meer info.


 ---------------------------------------

Verkaveling Keizerstraat

Nog 7 bouwpercelen te koop.... voor meer info...

 ---------------------------------------

Waarom een rookmelder plaatsen ?

Een kleine brand kan in vijf minuten een heel huis in lichterlaaie zetten. De temperatuur loopt dan in korte tijd extreem hoog op. De rook is zo donker dat je binnen drie minuten geen hand meer voor de ogen ziet en hij is bovendien erg heet en giftig. Niet de vlammen, maar de rook is de uiteindelijke moordenaar bij brand. Daarom is het belangrijk dat je een rookmelder koopt en installeert.
De Vlaamse regering heeft beslist dat het vanaf 1 januari 2013 verplicht is om rookmelders in huurwoningen te installeren. Sinds 2009 zijn rookmelders verplicht in alle nieuwe woningen en bij zware renovatiewerken.
Het gemeentebestuur heeft nog een 50-tal rookmelders beschikbaar aan 20 euro/stuk. De optische rookmelders met hoogwaardige lithium batterijen zijn te verkrijgen aan de infobalie.

-------------------------------------------

De Banaan : update van aangekondigde werken

Update van de werken  dd. 28 augustus 2014
 
- Werken in s'Herenbaan in volle gang, dus ongewijzigde verkeerssituatie.  Lees verder... 
 

------------------------------------------

Evenementen

<november 2014>
madiwodovrzazo
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
1234567