BuurtInformatieNetwerk .... iets voor u ?

Infovergadering op 14 september 2017 om 20u....

Wat is een BIN ?
 
BIN is een  buurtinformatienetwerk voor burgers van Niel om in samenwerking met de lokale politie en het gemeentebestuur van Niel het veiligheidsgevoel in de buurt te verhogen.
 
De specifieke doelstellingen van een BIN:

  • het verkrijgen van een (betere) sociale controle in straten en pleinen (wat kan leiden tot een verhoogde graad van waakzaamheid en een verhoogd meldingsgedrag)
  • het terugdringen van de criminaliteit
  • het wonen aangenaam maken
  • de leefbaarheid binnen de wijk verbeteren.
     Bij een BIN is het belangrijk dat de burgers zo vlug mogelijk van onregelmatigheden worden ingelicht. Dit kan gaan van een (poging) inbraak, (poging) wisseltruc, (poging) gebruik vals geld,... tot personen die zich verdacht in of rond een woning gedragen. De politie stuurt het BIN-bericht rechtstreeks naar de leden, zonder tussenkomst van een BIN-coördinator.
 
Ondertussen werd BIN De Bosschen 2014 – Bin-Z met succes opgericht .
 
Dus hou je graag je buurt alert en veilig, heb je interesse in preventietips, … sluit je dan gratis aan bij de BIN Niel.  

Op donderdag 14 september 2017 om 20u. in de raadzaal van het gemeentehuis is er een infovergadering voor alle geïnteresseerden.
 
Voor verdere info kan u steeds contact opnemen met
  • Coördinator Veiligheid en Preventie : Lieve Janssens, gemeentehuis, R. Berthoutlaan 1– Niel - Tel. 03/451 11 68 – e-mail:lieve.janssens@niel.be