10.000 stappen

Ongeveer de helft van de Vlamingen beweegt te weinig. Voldoende beweging is
nochtans belangrijk voor een gezonde levensstijl. Daarom lanceerden het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw, Sport Vlaanderen, de Vlaamse Logo’s en het Agentschap Zorg en Gezondheid de campagne “10.000 stappen: elke stap telt”. Stappen zetten is namelijk de meest laagdrempelige manier om te bewegen. En ook ons lokaal bestuur doet mee, in het kader van ons engagement als “Gezonde Gemeente”!

10.000 stappenclash

Zo namen we van 12/9 tot en met 9/10/2022 deel aan de 10.000 stappenclash, waarin we de strijd aangingen tegen andere gemeentes om het meeste aantal stappen te zetten.

10.000 stappen-wegwijzers

Daarnaast plaatsten we eind oktober 2021 extra wegwijzers op het Dorpsplein, aan het station en aan de Gloriëtte (Rupeldijk in Hellegat) waarop het aantal stappen en de tijd staan die u nodig heeft om naar bekende herkenningspunten in onze gemeente te wandelen. Dat zijn bijvoorbeeld het Huis van de Nielenaar, de sporthal en de Walenhoek. Later brengen we ook nog stickers met voetstappen en motiverende slogans aan op de voetpaden in Niel.

Meer info

“Stapt” u met ons mee in dit gezonde initiatief?! Meer informatie en tips vindt u op https://10000stappen.gezondleven.be/.