10.000 stappen

Ongeveer de helft van de Vlamingen beweegt te weinig. Voldoende beweging is nochtans belangrijk voor een gezonde levensstijl. Daarom lanceerden het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw, Sport Vlaanderen, de Vlaamse Logo’s en het Agentschap Zorg en Gezondheid de campagne “10.000 stappen: elke stap telt”. Stappen zetten is namelijk de meest laagdrempelige manier om te bewegen. En ook ons lokaal bestuur doet mee, in het kader van ons engagement als “Gezonde Gemeente”!

10.000 stappenclash 2023

Van zaterdag 16 september tot en met vrijdag 13 oktober 2023 nemen we opnieuw deel aan de 10.000 stappenclash, waarin we de strijd aan gaan tegen andere gemeentes om het meeste aantal stappen te zetten.

Elke stap telt trouwens: neem dus de trap in plaats van de lift, parkeer uw auto iets verder of maak een mooie wandeling. In onze gemeente zijn verschillende wandelroutes uitgestippeld zoals “Nen Nielse Oemweg”, de “Klinkaertroute”, “Miraggio Niel”, “Steenbakkerstunnels herontdekt” en de nieuwe “Huppelroute”. Of volg de groene 10.000 stappen-wegwijzers met daarop het aantal stappen dat u nodig heeft om naar bekende herkenningspunten in de gemeente te wandelen! Meer informatie over die wegwijzers leest u verderop op deze pagina!

Hoe deelnemen?
  • Registreer u op www.10000stappen.be of download de 10.000 stappen-app.
  • Meld u aan en word lid van de groep van onze gemeente.
  • Meet u uw stappen met een klassieke stappenteller? Geef (dagelijks) uw gezette stappen in op de 10.000 stappen-website of -app.
  • Meet u uw stappen met een activity tracker of een gezondheidsapp op uw smartphone? Koppel die dan aan uw 10.000 stappen-profiel of de 10.000 stappen-app.

Uw stappen worden automatisch bij het totaal van onze gemeente geteld.

Beweegroute “Huppelroute”

Begin juli 2023 openden we de Huppelroute: een supertoffe beweegroute van 3 kilometer, die ook toegankelijk is voor buggy’s en rolstoelen! Kikker Moovie neemt u en uw kinderen vanaf het gemeentehuis op sleeptouw doorheen de gemeente. Onderweg houdt uw sportieve gids halt voor een paar beweegoefeningen op maat van kinderen tussen 3 en 8 jaar. Zo trainen ze belangrijke vaardigheden zoals springen, lopen en draaien. Op de route, aangeduid met blauwe pijltjes, liggen trouwens ook enkele speeltuinen en zitbanken. De wandeling eindigt aan het gemeentehuis.

Fun én fitness voor iedereen gegarandeerd dus, zeker als u doet met familie of vrienden! Gaat u op stap langs onze beweegroute? Neem dan zeker een foto en post die met #10000stappen en maak kans op een waardebon van AS Adventure, geschonken door Gezond Leven en Sport Vlaanderen.

10.000 stappen-wegwijzers

Daarnaast plaatsten we eind oktober 2021 extra wegwijzers op het Dorpsplein, aan het station en aan de Gloriëtte (Rupeldijk in Hellegat) waarop het aantal stappen en de tijd staan die u nodig heeft om naar bekende herkenningspunten in onze gemeente te wandelen. Dat zijn bijvoorbeeld het Huis van de Nielenaar, de sporthal en de Walenhoek. Later brengen we ook nog stickers met voetstappen en motiverende slogans aan op de voetpaden in Niel.

Meer info

“Stapt” u met ons mee in dit gezonde initiatief?! Meer informatie en tips vindt u op https://10000stappen.gezondleven.be/.