10.000 stappen

Ongeveer de helft van de Vlamingen beweegt te weinig. Voldoende beweging is nochtans belangrijk voor een gezonde levensstijl. Om daar verandering in te brengen, lanceren het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw, Sport Vlaanderen, de Vlaamse Logo’s en het Agentschap Zorg en Gezondheid de campagne “10.000 stappen: elke stap telt”. Stappen zetten is namelijk de meest laagdrempelige manier om te bewegen.

Niel doet mee
Ook wij dragen er met het lokaal bestuur Niel graag ons steentje aan bij, in het kader van ons engagement als “Gezonde Gemeente”. Daarom plaatsten we eind oktober 2021 extra wegwijzers op het Dorpsplein, aan het station en aan de Gloriëtte (Rupeldijk in Hellegat) waarop het aantal stappen en de tijd staan die u nodig heeft om naar bekende herkenningspunten in onze gemeente te wandelen. Dat zijn bijvoorbeeld het Huis van de Nielenaar, de sporthal en de Walenhoek. Later brengen we ook nog stickers met voetstappen en motiverende slogans aan op de voetpaden in Niel.

“Stapt” u met ons mee in dit gezonde initiatief?! Meer informatie en tips vindt u op https://10000stappen.gezondleven.be/.