OCMW en gemeente op 1 locatie

In de achtertuin van het oude gemeentehuisgebouw begonnen begin februari 2019 grote werken. Een gloednieuw gebouw daar wordt de vaste stek voor de diensten van het OCMW en de dienst bevolking.

De werken:

De nieuwbouw/uitbreiding is gelegen aan de Ridder Berthoutlaan in Niel en grenst enerzijds aan het bestaande gemeentehuisgebouw en anderzijds aan de basisschool GO! De Parel. Het pand bestaat uit een gelijkvloerse gevel aangebouwd tegen het schoolgebouw, plus een vleugel van twee bouwlagen achteraan het bestaande gemeentehuis. De verbinding tussen het bestaande gemeentehuis en het nieuwe pand wordt gevormd door een glazen trap- en liftkoker, die toegang verleent voor het personeel. De inwoners vinden de ingang van het nieuwe gebouw via de Ridder Berthoutlaan.

Het nieuwe pand zal de dienst burgerzaken huisvesten alsook gesprekslokalen voor het OCMW. Op de verdieping bevindt zich de back-office van het OCMW en van gemeentelijke diensten.

De gevel wordt afgewerkt in bruinrode gevelsteen, met een plint in donkergrijze beplating. De lage vleugel heeft een plat dak, afgewerkt als groendak. De hogere vleugel heeft een plat dak dat plaats biedt voor zonnepanelen.

Hinder

Om de hinder tijdens de werken zoveel mogelijk te beperken, gebeurden toeleveringen voornamelijk via de Schuttershofstraat.

Timing

De werken gingen van start in februari 2019.

Ze gebeurden grotendeels via de tuin van de school. De feitelijke verhuis gebeurde in het voorjaar van 2020.