NATUUR.HUIS DE PAARDENSTAL

Het huidige Natuur.huis was eertijds de paardenstal van Steenbakkerij Gebroeders De Neef en vormde toen een belangrijk deel van hun bedrijf. Hier werden de paarden, nodig voor het transport van klei en stenen, ondergebracht en verzorgd. Momenteel is het gebouw eigendom van de gemeente Niel.

 

Natuurpunt opteerde ervoor om de benedenverdieping in zijn oorspronkelijke staat te herstellen en in te richten als een tentoonstellings- en ontmoetingsruimte, met informatie over Walenhoek, de kleiontginning van eertijds en het gebruik van paarden in de steenbakkerijen.

 

In overleg met vele partners, waaronder gemeente Niel, het Agentschap Natuur en Bos (ANB), het NEA (Niels Erfgoed Archief), Erfgoed Rupel, Toerisme Rupelstreek en Regionaal Landschap Rivierenland werken vrijwilligers van Natuurpunt nog steeds aan de renovatie van het gebouw.

 

OP STAP

Het Natuur.huis is de startplaats van enkele boeiende wandelingen, van hieruit kan je op stap gaan in Walenhoek. Heb je meer tijd, dan kan je zelfs richting het Niels Broek wandelen. De Klinkaartroute leidt je dan weer langs 2 authentieke steenbakkersgehuchten: Hellegat en Noeveren. 

 

OPENINGSUREN

-          1 mei t/m 30 september, elke zondag, 14u - 18u en sporadisch eveneens op zaterdag 14u - 18u, als er vrijwilligers beschikbaar zijn.

-          1 oktober t/m 30 april, elke eerste zondag van de maand, 13u - 17u

-          Op aanvraag en tijdens activiteiten van Natuurpunt

Praktische informatie

Wanneer

Waar

Natuur.huis De Paardenstal

Organisatie

Natuurpunt Rupelstreek

Deel deze pagina

Filter op categorie