Gezond ouder worden voor 55-plussers

Iedereen wil zich goed in zijn vel voelen, vaak vinden wij dit belangrijker dan gezondheid.

Toch is het belangrijk om te letten op je gezondheid. Op 27 september besteden we hier aandacht aan door op een fijne manier te bewegen. Naast beweging is ook onze voeding en voldoende (water) drinken belangrijk. Uiteraard willen we ook zo lang mogelijk comfortabel leven en thuis blijven wonen.

“55-plussers en alcohol”

Wij drinken al eens graag een glaasje en men zegt dat een glas rode wijn goed is voor de gezondheid. Klopt dit? Of moeten we oppassen met het gebruik van alcohol? Dokters waarschuwen voor een overdreven alcoholgebruik omdat dit de gezondheid schaadt. Maar wat is overmatig? Ziekenhuizen en spoeddiensten worden er meer en meer door overspoeld.

Met LOGO (Lokaal Gezondheidsoverleg Mechelen) en het CGG (Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg) werkt ons bestuur aan een breed preventiebeleid.

Gastspreker Peter Aertsen (gezondheids-preventiemedewerker CGG) komt ons informeren over het gebruik van alcohol.

Ook gaan we even dieper in op wat “Vlotter” de gemeentelijke partner voor zorg, ondersteuning en huishoudelijke hulp kan betekenen. Welke diensten bieden zij nu concreet aan. Het aanbod is groot maar vaak niet gekend bij al onze Nielenaren en daar brengen we verandering in! Tijdens deze toelichting kom je te weten waarvoor je er allemaal terecht kan, gratis of tegen beperkte vergoeding.

We sluiten de namiddag af met een heerlijke “mocktail”.

 

Een organisatie van de Gemeentelijke Seniorenraad, de Welzijnsraad en WZC Maria Boodschap

Praktische informatie

Wanneer

Waar

WZC Maria Boodschap

Deel deze pagina

Filter op categorie