Adopteer een glasbol

Gepubliceerd op maandag 17 april 2023 11.07 u.

Ergert u zich ook aan de rommel die soms rond glasbollen te vinden is? Wil u zich engageren om de buurt rond een glasbol mee proper te houden?

Adopteer dan een glasbol! Als glasbolmeter of -peter

  • controleert u regelmatig de netheid rond een glasbol in de buurt;
  • meldt u overvolle glasbollen of sluikstort bij IGEAN;
  • ruimt u mee klein zwerfvuil rond de bol op. Dankzij de ondersteuning van Mooimakers helpt IGEAN u ook om, indien nodig, mensen aan te spreken op hun gedrag.
Infosessies

Om goed van start te gaan, nodigt IGEAN u uit op een infomoment waarbij ze u de nodige vaardigheden aanleren om op een gepaste manier in interactie te gaan met mensen die fout sorteren. U kan kiezen uit volgende data:

  • Maandag 5 juni van 18.00 tot 21u.00 uur (online infomoment)
  • Zaterdag 24 juni van 09.00 tot 12.00, in de Raadzaal van het gemeentehuis van Kontich (Gemeenteplein 1)
  • Dinsdag 27 juni van 18.00 tot 21.00, in de Oude Kapel (Gasthuisstraat 42, Brecht)

Interesse? Meld u aan via www.igean.be/adopteer of bel 0800 1 46 46 - keuze 4 (tijdens de kantooruren).

Minder brol bij onze bol

Deze actie kadert in de ruimere "Minder brol bij onze bol"-campagne waarmee IGEAN wil zorgen voor propere glasbolsites. Eerder organiseerden ze ook al een tekenwedstrijd om onze glasbollen in een nieuw jasje te steken. De leerlingen van het 5de en 6de leerjaar in Niel gingen ijverig aan de slag.

Uiteindelijk werd het ontwerp van Seppe, Indy, Luna en Marley uit 6C van de GO! De Parel door het publiek als winnaar gekozen. De komende drie jaar zal hun tekening te zien zijn op de glasbollen op de parking van de KAN vzw, achter de begraafplaats en aan de sporthal. Hebt u ze al gespot?