Arte Moda, reeds 6 jaar een gevestigde waarde in Niel.

In december regende het kerstbomen! Althans, voor onze Nielse handelaars. Zij konden meedoen aan de actie ‘Mooiste kerstboom van Niel’. Ondernemers kregen van de gemeente een gratis kerstboom, met daaraan de uitdaging gekoppeld om deze zo mooi of origineel mogelijk te versieren. De beloning? Hun eigenste zaak in de kijker in de eerstvolgende Niel Echo! Annelies De Groot, zaakvoerder van kapsalon Arte Moda, mocht zich tot winnaar kronen. We zochten haar op voor een gezellige babbel.

 

Proficiat, jij had de mooiste kerstboom van Niel!

“Ja! Ik vond het een keitof initiatief van de gemeente, dus ik wou er echt iets leuks van maken. Blijkbaar met een mooi resultaat (lacht). Maar dat alles was niet mogelijk zonder mijn geweldige stagiaire, Luna. Zij heeft mee de boom versierd. Ik heb jarenlang een valse boom gezet, maar nu ik weer die heerlijke geur van een echte kerstboom heb kunnen ervaren, kriebelt het om hier volgend jaar weer voor te kiezen. Daarnaast waren mijn klanten heel enthousiast.”

Vertel eens, hoe zou je jouw kapsalon omschrijven?

“Het belangrijkste voor mij is dat mensen naar Arte Moda komen om te relaxen. Ik werk alleen – behalve dan af en toe met Luna – en dat vind ik zalig. Er is hier veel rust, en dat wil ik graag zo houden. Ik geniet van het een-op-eencontact, waar ik volgens mij ook het verschil mee kan maken. En ik ben blij dat ik mijn klanten die rust kan geven, en ook een luisterend oor kan bieden. Men vertelt mij hier veel, ik voel me soms bijna psycholoog (lacht). Maar dat is super, ik wil dat mensen hier hun hart kunnen luchten. Ik ken ze dan ook door en door, en zij vertrouwen mij.”

Wat maakt ondernemen in Niel interessant?


“Kapster worden was altijd al mijn droom. Ik ben rond mijn 20 jaar begonnen, maar heb eerst wat ervaring opgedaan: in Antwerpen, Schoten, Schelle en Niel. Ik kocht samen met mijn broer, die kinesist is, een pand. Zijn klanten springen af en toe ook eens bij mij binnen, ja (lacht). Dat is het leuke aan werken in een kleine gemeente als Niel: iedereen kent elkaar en er is veel mond-tot-mondreclame. Ik wilde bovendien altijd al een ‘dorpskapper’ worden. Het is allemaal heel aangenaam, en zoveel lieve mensen. Mijn zaak is nu helemaal zoals ik het wil, en dat is best mooi om te kunnen zeggen, hé.”

Hoe kan men zelf eens komen genieten van de rust en het betere knipwerk?

“Ik werk altijd op afspraak, en van 8.30 of 9.00 tot 18.00 uur. Op dinsdag en woensdag kan je nog later bij ons terecht, meer bepaald tot 20.00 en 19.00 uur. Op zaterdag sta ik tot 16.00 uur paraat. Een afspraak maken doe je online op de website Salonkee. Al moet ik er wel bij zeggen dat ik momenteel een klantenstop heb om een goede service te kunnen blijven bieden aan mijn bestaande klanten!”

Arte Moda
Antwerpsestraat 13
2845 Niel