Babytheek

De Babytheek is een uitleendienst voor spullen die baby’s nodig hebben in de eerste 18 maanden na hun geboorte. Dat zijn er vaak heel wat. Doordat baby’s zo snel groeien, belanden die spullen ook al gauw terug in de kast of op de zolder. Bovendien loopt de rekening hoog op als u alles zelf koopt.

De Babytheek van het Huis van het Kind Hemiksem – Niel – Schelle biedt daar een handige oplossing voor! Want als lid:

 • krijgt u voor een zacht prijsje toegang tot kwalitatieve en duurzame babyspullen.
 • hoeft u geen spullen te kopen die u maar een korte periode nodig heeft, zoals bijvoorbeeld een babybadje, een wipstoeltje of een borstvoedingskussen.
 • kan u testen wat het best bij u en uw baby past. Sommige kinderen houden van een draagzak, anderen niet.
 • helpt u de afvalberg verkleinen door gebruikte spullen een nieuw leven te geven.
 • wint u ruimte in huis, want u leent alleen de spullen die u op dat moment nodig heeft.

Voor wie

De Babytheek is er voor iedereen in Hemiksem, Niel en Schelle: ouders, grootouders, tantes en nonkels, meters en peters, vrienden, babysitters, ….

Hoe aanvragen ?

 1. Surf naar babytheekhemiksem.myturn.com/library en word lid. Een jaarabonnement kost € 25. Via de sociale dienst kan u ook een sociaal tarief aanvragen.

 2. Stuur een betaalbewijs naar huisvanhetkind@hemiksem.be.

 3. Zodra uw account geactiveerd is, kan u in de catalogus spullen reserveren. U kan tot vijf stuks uitlenen. Bij ieder item staat hoelang u het kan uitlenen.
  • Even testen? Maximale uitleentermijn = drie weken.
  • Lenen voor een korte periode? Maximale uitleentermijn = drie maanden.
  • Lenen voor een langere periode? Maximale uitleentermijn = zes maanden.

 4. Maak een afspraak om uw spullen op te halen.

 5. Kom langs op uw gekozen tijdstip. Is het uw eerste bezoek? Dan nemen we een kopie van uw identiteitskaart om uw identiteit te verifiëren.

 6. Breng het materiaal in goede staat terug na de afgesproken periode.
  • U kan de ontleende spullen verlengen als het materiaal nog niet door een ander lid werd gereserveerd en tegen betaling van € 2,50 per item.
  • Indien een item niet op de inleverdatum wordt teruggebracht kan vanaf die datum een boete opgelegd worden van € 1 per dag per item.

Kostprijs

Een jaarabonnement kost € 25. Via de sociale dienst kan u ook een sociaal tarief aanvragen.

Zelf spullen doneren

In de Babytheek gaan we zo veel mogelijk voor hergebruik. Daarom zijn we altijd op zoek naar tweedehands, kwaliteitsvol babymateriaal om een nieuw leven te geven. Heeft u nog babyspullen die in goede en nette staat zijn? Stuur dan gerust een mailtje naar huisvanhetkind@hemiksem.be. We bekijken graag of we ze een plaats kunnen geven in onze Babytheek.

Naar de website van de Babytheek