Bewegen op verwijzing

Dokter, ik wil wel meer bewegen, maar....

 
Bewegen Op Verwijzing helpt inwoners van Niel, Boom en Schelle meer bewegen

De gemeenten Niel, Boom en Schelle zijn gezamenlijk gestart met het project ‘Bewegen Op Verwijzing’, een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven en met steun van de Vlaamse overheid. Dankzij dit project kunnen huisartsen mensen met een gezondheidsrisico doorverwijzen naar Kristel Verrydt. Zij is een Bewegen Op Verwijzing-coach.

 

Coach Kristel helpt mensen die te weinig bewegen, op weg. Ze zoekt samen met u een beweegactiviteit die u past en ze motiveert u om de eerste stappen te zetten en om vol te houden. Sluit u graag aan bij een sportvereniging of liever niet? Wilt u dagelijks een beweegactiviteit inplannen of liever een keer per week? Wilt u iets nieuws uitproberen of liever iets wat u vroeger ook deed? In overleg met Kristel komt u tot een beweegplan op maat dat echt u past en rekening houdt met uw gezondheidsrisico. Dat beweegplan kan gaan van een dagelijkse fietstocht naar het werk of de winkel tot een wekelijks dans-, zwem- of petanque-uurtje in de buurt. Lokale sportverenigingen doen ook mee aan Bewegen Op Verwijzing.

Coaching

In principe gebeurt coaching door Kristel na doorverwijzing door uw huisarts, maar om de huisarts niet te overbelasten in deze coronaperiode kan u nu ook rechtstreeks contact opnemen met haar via

  • niel@bewegenopverwijzing.be
  • gsm 0499 31 76 44.

U kan rekenen op maximum 7 uur individuele begeleiding door coach Kristel.
Bedoeling is dat u na de coaching, uw actiever leven zelfstandig kan verderzetten.

Dankzij Bewegen Op Verwijzing geniet u van lage tarieven voor coaching. Voor een individuele sessie betaalt u 5 euro per kwartier, voor een groepssessie 1 euro per kwartier. Wie recht heeft verhoogde tegemoetkoming, krijgt een extra korting.

Meer informatie:

www.bewegenopverwijzing.be