Bij ons komt U op de eerste plaats ... want wij werken op afspraak!

Dienstverlening op afspraak om u nog beter te helpen

Langs het E-loket, per mail, telefonisch of via een persoonlijk contact? Niel blijft inzetten op eigentijdse dienstverlening voor al haar inwoners.

U kon bij ons al op afspraak terecht voor vragen allerhande over omgevingsvergunningen, voor een eerste inschrijving als niet-Belg in onze gemeente en voor gesprekken met uw persoonlijke maatschappelijk assistent.

Wanneer OCMW en gemeente zich begin vanaf begin 2020 samen in de Ridder Berthoutlaan zullen bevinden, breiden we deze dienstverlening op afspraak verder uit.

Wil u bijvoorbeeld een elektronische identiteitskaart, een internationaal paspoort of een rijbewijs aanvragen? Dan maakt u eerst een afspraak. Dat kan u online of telefonisch doen of persoonlijk bij de onthaalmedewerkers in de Ridder Berthoutlaan.

Waarom op afspraak?

Iedereen wil op de best mogelijke manier geholpen worden en niemand houdt ervan om te wachten. Precies om de inwoners professioneel en snel van dienst te kunnen zijn op de dag en het tijdstip dat voor hen het beste past, werken veel gemeenten vandaag al hoofdzakelijk op afspraak.

Want als u al een afspraak maakt bij de huisarts, de kapper of de garagehouder, waarom dan ook niet bij uw lokaal bestuur? Zo hoeft u niet onnodig te wachten tot u aan de beurt bent. Bovendien bent u er met een afspraak zeker van dat u geholpen wordt door een medewerker met kennis van zaken die u goed voorbereid te woord zal staan.

E-loket: van bij u thuis en gratis

Heeft u een attest van hoofdverblijfplaats, een uittreksel uit uw geboorteakte, of een ander document nodig? Wil u een adreswijziging doorgeven of een ophaling van grof huisvuil aanvragen? Kijk dan zeker eerst of dit kan gebeuren via het  E-loket . Dat is snel en gratis en u hoeft zich bovendien niet te verplaatsen.

Onthaal- en snelbalie: ook zonder afspraak

Komt u bijvoorbeeld uw internationaal paspoort of uw rijbewijs afhalen? Wil u een zwembadabonnement kopen of zoekt u algemene informatie over de diensten van gemeente en OCMW? Dan kan u nog steeds zonder afspraak terecht aan de onthaal- en snelbalie in de Ridder Berthoutlaan.

Nog vragen ? 

Hier vindt u mogelijk uw antwoord terug. 

Zoniet, kan u ons steeds contacteren, tel. 03 451 11 10