Boekstart

Jong geleerd is oud gedaan, zo wil het spreekwoord. En dat geldt ook voor lezen! Want door uw baby of peuter al te laten kennismaken met boeken, gaat er voor hen een wereld vol verbeelding en nieuwe woorden open. Bovendien is samen lezen gezellig, en versterkt het de band tussen ouder en kind. 

Daarom stappen wij en de andere Rupelgemeentes vanaf midden mei 2022 in "Boekstart", een project van Iedereen Leest, dat ouders wil aanmoedigen om hun kinderen zo vroeg mogelijk boeken en de bibliotheek te laten ontdekken.

2 gratis boekpakketten

We bieden u op twee momenten voor uw kind naar school gaat een gratis boekpakket aan:

  • Wanneer uw kind zes maanden oud is, krijgt u bij Kind & Gezin en eerste zacht voelboekje. Daarnaast bevat het pakket ook de infobrochure "Baby’s houden van boeken. Een gids voor grote mensen" en de Boekstart-groeimeter.
  • Als uw kind 15 maanden is, krijgt u bij Kind en Gezin een bon om de "Boekstart-peutertas" op te halen in de bibliotheek. Daarin zitten twee kartonboeken: een aanwijsboek en een eerste peuterverhaaltje. Verder vindt u er de brochure "Peuters houden van boeken. Met boeken de wereld ontdekken", die u meer informatie geeft over taalontwikkeling en hoe boeken de leefwereld van uw peuter vergroten. Gaat u niet bij Kind & Gezin langs? Vraag dan in de bibliotheek naar dit pakket.
    Opgelet: dit pakket is pas vanaf 21/5/2022 beschikbaar.

Feestelijke start 

Om dit project in Niel af te trappen, is er op zaterdag 21/5 de "Boekstart-dag" in de IVEBICA-bibs in Niel en Hemiksem. U bent er tussen 10u00 en 12u00 van harte welkom om het aanbod baby- en peuterboeken te ontdekken.

Lees meer