Buitenschoolse kinderopvang trapt schooljaar af onder nieuwe naam en uitgebreider aanbod

“Buitenschoolse Opvang en Activiteiten”, afgekort “BOA”: dat is voortaan de officiële naam voor de opvang die de gemeente voor en na schooltijd organiseert voor kinderen van de eerste kleuterklas tot en met het zesde leerjaar. De oude naam “Buitenschoolse KinderOpvang” verdwijnt. Deze aanpassing kadert in een nieuw decreet rond kinderopvang, waar ook ons lokaal bestuur mee instapt.

Dienstverlening verbeteren voor kinderen en ouders
De naamsverandering is trouwens niet de enige nieuwigheid:

  • Vanaf 1 september 2021 vangen we alle kinderen op op een locatie: “De Speelberg” (Ridder Berthoutlaan 5). Deze locatie biedt veel binnen- en buitenruimte, en er is een apart klasje voor kleuters. “Het Speelpaleis” in de Sint-Hubertusschool verdwijnt.
  • We hanteren ook een andere tijdsindeling om de kindjes op te vangen: tot 15u55 zullen wij steeds opvang verlenen in de school waar uw kinderen schoollopen. Om 15u55 maken wij de verplaatsing naar “De Speelberg”. Voor 15u55 vindt u uw kinderen dus terug op hun school, na dat tijdstip kan u uw kapoenen afhalen bij “De Speelberg”. Op woensdag gaan we rechtstreeks naar “De Speelberg”.
  • Vanaf 1 januari 2022 organiseren we naast opvang ook allerlei leuke en leerrijke naschoolse activiteiten, workshops en opleidingen voor kinderen. We bieden zo én speelmogelijkheden én ontwikkelingskansen aan. Zo vermijden we dat kinderen moeten kiezen tussen buitenschoolse kinderopvang en andere activiteiten.

Praktische info op een rijtje
Onze openingstijden blijven dezelfde:

  • op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag vangen we uw kinderen op van 6u30 tot 8u15 en van 15u30 tot 18u30.
  • op woensdag zijn we er van 6u30 tot 8u15 en van 12u00 tot 18u30.

Een plekje voor uw kinderen reserveren in de opvang blijft noodzakelijk. Dat kan makkelijk in onze webshop. Alleen na reservatie kunnen we ervoor zorgen dat er voldoende begeleiders zijn om kwaliteitsvolle opvang te garanderen. Wilt u uw kroost voor het eerst inschrijven bij de buitenschoolse opvang? Neem dan contact op met de Dienst Kind en Jeugd op kindenjeugd@niel.be of 03 451 11 90.

Ik wil meer weten over BOA