Burgerbevraging Gemeente-Stadsmonitor vanaf 22 maart van start

Gepubliceerd op donderdag 16 maart 2023 8 u.

Vanaf 22 maart 2023 organiseert het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB) van de Vlaamse overheid de grootschalige burgerbevraging Gemeente-Stadsmonitor. Deze bevraging wordt in elke Vlaamse gemeente en stad op wetenschappelijke wijze georganiseerd. Ze peilt naar de tevredenheid, de participatie en het gedrag van burgers over heel uiteenlopende thema’s.

Uw medewerking aan deze burgerbevraging is vrijwillig, maar wel van groot belang. De waarde van de resultaten hangt immers af van het aantal personen die de vragenlijst invullen. Bovendien krijgt u met deze bevraging de kans om uw mening te geven over de thema’s die in uw gemeente belangrijk zijn. Met de resultaten van de bevraging wil ABB elk lokaal bestuur in Vlaanderen ondersteunen om betere beleidsbeslissingen te nemen. Om u te bedanken, maakt u kans op een geschenkbon van 12 euro als u de vragenlijst volledig invult.

Vlaanderen respecteert de privacy van elke burger. ABB maakt alleen analyses op gemeentelijk niveau en werkt volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Voor meer uitleg kan u terecht op www.gemeente-stadsmonitor.vlaanderen.be. Op deze website kan u bovendien ook de resultaten van de vorige bevraging raadplegen.