Cella Van Bulck, gemachtigd opzichter

“Met dit vrijwilligerswerk kan ik echt mijn steentje bijdragen aan een veiligere gemeente”

Cella, vertel: hoe ziet uw dag als gemachtigd opzichter eruit?
“ ’s Morgens begeef ik me tegen 08.00 uur naar het zebrapad voor de schoolpoort van GO! De Parel en help er tot 08.30 uur kinderen en (groot)ouders veilig de straat oversteken. Op het einde van de schooldag ben ik er opnieuw van de partij. Daarnaast help ik ‘s middags bij het toezicht op de speelplaats of de refter.”

Wat maakt een goede gemachtigd opzichter?
“Je moet vooral goed het overzicht kunnen bewaren, want de auto’s, fietsers en voetgangers komen van overal. Een paar extra ogen op mijn rug zou welkom zijn (lacht)! Daarnaast probeer ik altijd vriendelijk te zijn door passanten een goedemorgen of een fijn weekend te wensen. Mensen waarderen dat. Ouders moedigen hun kinderen ook aan om bijvoorbeeld ‘goedemorgen’ terug te zeggen.”

“Onlangs was het carnaval op school en een jongetje verkleed als politieman zei me dat ik het goed deed. Dus dat is positief, denk ik (lacht)!

Hoe ben u hiermee begonnen?
“Ik werkte tot enkele jaren geleden als poetsvrouw, maar kan dat omwille van gezondheidsproblemen niet meer. Via de VDAB ben ik in aanraking gekomen met vrijwilligerswerk. Eerst was ik gemachtigd opzichter in Nijlen. Onlangs verhuisde ik naar Niel en ik heb hier de draad weer opgepikt.”

Vindt u dat meer mensen vrijwilligerswerk moeten doen?
“Ja, zeker als gemachtigd opzichter want je kan zo bijdragen aan een veiligere gemeente. Dat wil toch iedereen?!”

Om af te sluiten: zeg eens eerlijk, wie luistert het best naar u?
“Goede vraag (lacht)! Dat zijn toch de kinderen. Ouders durven al eens gehaast te zijn en kiezen dan vaak voor de snelste route van of naar de schoolpoort. Maar da’s niet altijd de veiligste.”