Coronacrisis - Laat u vaccineren!

Vaccinatie is onze belangrijkste troef om de COVID-19-pandemie achter ons te laten. Om terug gewoon met vrienden uw verjaardag te vieren, uw (groot)ouders te knuffelen, op café of restaurant te gaan of naar een concert of het voetbalstadion. Vaccinatie kan voorkomen dat u ernstig ziek wordt en levens redden. Het is dus heel belangrijk om u te laten inenten! Niet voor uzelf alleen, maar ook voor elkaar. Zodat we stukje bij beetje weer ons oude leven kunnen oppikken.

Zorg en Gezondheid werkt volop een vaccinatieprogramma uit, zodat zoveel mogelijk mensen zo snel mogelijk een vaccinatie kunnen krijgen. Op een veilige manier. Het vaccin is gratis.

Wil u hierover meer lezen, surf dan naar https://www.laatjevaccineren.be/

Vragen en antwoorden over vaccins tegen COVID-19 https://www.fagg.be/nl/MENSELIJK_gebruik/geneesmiddelen/geneesmiddelen/covid_19/vaccins/vragen_en_antwoorden_over_vaccins

Zone RupeLaar kiest Log!Ville als vaccinatiecentrum

De Rupelstreekgemeenten Boom, Hemiksem, Niel, Rumst, Schelle en Aartselaar hebben in samenspraak met de Eerstelijnszone RupeLaar de locatie voor het vaccinatiecentrum gekozen: dat wordt ingericht in het nieuwe gebouw Log!Ville (*) op het Wetenschapspark aan de Galileilaan in Niel.

Aan de keuze ging een grondige analyse van de mogelijke locaties in de hele regio vooraf. Het was wel al van meet af aan duidelijk dat het provinciaal recreatiedomein De Schorre geen optie was omdat de locatie een heel jaar door beschikbaar moet blijven.

De keuze voor het Wetenschapspark in Niel biedt tal van voordelen. Het eigenlijke gebouw is groter maar de grote centrale hal die ter beschikking wordt gesteld is 1300 vierkante meter, en dit past perfect binnen de omschrijving van de Vlaamse overheid.

Het gebouw is reeds uitgerust met de nodige nuts- en veiligheidsvoorzieningen, is centraal gelegen, goed bereikbaar met het openbaar vervoer en zowat de dichtst mogelijke locatie bij het AZ Rivierenland, campus Rumst. Indien de vaccinatieperiode nog na de zomer zou moeten uitgebreid worden, kan er zelfs nadien op het bijhorende grasland een tentconstructie komen.

Momenteel bereiden zowel de ELZ als de logistieke vaccinatiecel van de Rupelstreekgemeenten en Aartselaar de opstart van het vaccinatiecentrum voor. Die cel kan ook beroep doen op de expertise van Tomorrowland wat betreft crowd management en dergelijke.

Vanaf 15 februari moet het vaccinatiecentrum actief zijn voor vaccinatie van de bevolkingsgroepen.

Het is dankzij een samenwerking met het provinciebestuur Antwerpen, POM Antwerpen en het Vlaams Innovatieplatform voor de Logistiek (VIL) dat dit gebouw ter beschikking komt.

De zes burgemeesters zijn er van overtuigd dat ze hiermee de meest geschikte locatie hebben gekozen.