Doorgang voetweg nr. 27 (Kapelstraat – Keizerstraat) tijdens weg- en rioleringswerken Steenbakkerijen – Legastraat

Doorgang voetweg nr. 27 (Kapelstraat – Keizerstraat) tijdens weg- en rioleringswerken

Betreft : Doorgang voetweg nr. 27 (Kapelstraat – Keizerstraat) tijdens weg- en rioleringswerken Steenbakkerijen – Legastraat Beste,

De werken aan voetweg 27 en de Luc Van Lindenlaan lopen stilaan op een einde. Voor het aanbrengen van de toplaag asfalt zal nog een laatst keer de voetweg worden afgesloten. Dit zal gebeuren op donderdag 10 en vrijdag 11 oktober 2019 dan zal de voetweg tussen de Kapelstraat en de Keizerstraat en het kruispunt Luc Van Lindenlaan – Keizerstraat afgesloten worden. Ook de fietsweg tussen de Keizerstraat en de Legastraat zal afgesloten zijn.

Op die dagen zal het gemeentebestuur – voor de leerlingen die naar school gaan in Niel centrum – een FIETSPOOL inrichten.

D.w.z. dat er op een centraal punt verzameld wordt en dat er in groep, onder begeleiding van gemachtigde opzichters, ’s morgens naar school wordt gereden en ’s avonds weer terug.

Praktisch:

  • ’s Morgens verzamelen vanaf 8.00 u in het speeltuintje in de Morrekens (wijk Damman achter Alvo) zodat kan vertrokken worden naar het centrum om 8.10 u

  • ’s Avonds verzamelen vanaf 15.30 u op het plein voor het gemeentehuis (Dorpsstraat 26) om richting Hellegat te rijden

  • ’s Morgens dienen de leerlingen aan de begeleiders door te geven of zij al dan niet ’s avonds terug gebruik zullen maken van de fietspool (zodat niet onnodig gewacht wordt).

  • De leerlingen dragen allen een fluo hesje en een fietshelm

  • Ouders of andere begeleiders zijn uiteraard welkom om mee te rijden. datum bladnummer 9/10/2019

Indien de voetweg nr. 27 nog op andere momenten onderbroken dient te worden, zullen wij hierover verder communiceren. Mogen wij u alvast vragen om bovenstaande info te communiceren aan de ouders en kindjes in uw school.

OPGELET!! Wanneer de voetweg bereikbaar is en dus de Legastraat gekruist wordt en er een werfzone wordt betreden, dient dit TE VOET te gebeuren en dient men extra aandachtig te zijn vnl. voor werfverkeer (graafmachines, bulldozers, vrachtwagens, tractoren, enz.). De chauffeurs van deze werfvoertuigen hebben niet altijd een optimaal zicht op het overige verkeer. Geef deze werfvoertuigen steeds voorrang en tracht oogcontact te maken met de bestuurder.

Voor meer info kan u steeds terecht bij de dienst infrastructuur, tel. 03 451 11 61.

Wij wensen eenieder een veilige tocht van en naar school toe.

 

Gemeentebestuur Niel.