Info over energiezuinig wonen

De energieprijzen swingen de pan uit. Naast financiële steunmaatregelen, zijn er ook allerlei initiatieven om woningen energiezuiniger te maken. We zetten enkele voor u op een rijtje. Bekijk ook zeker de folder "Besparen op je energiefactuur".

Energiescan van uw woning

Een energie-expert komt bij u langs en geeft tips over hoe u kan besparen op bijvoorbeeld verwarming, verlichting en huishoudtoestellen. Waar nodig wordt ook energiebesparend materiaal, zoals spaarlampen, tochtstrips en een spaardouchekop, geplaatst (ter waarde van € 25). Zo’n energiescan kost € 200, maar is gratis voor kwetsbare doelgroepen.

Meer info

Infosessies duurzaam wonen en verbouwen

Nog het hele najaar organiseert Fluvius haar "Energiefitsessies" rond duurzaam bouwen en renoveren. Verschillende thema's komen aan bod, bijvoorbeeld: dak- en muurisolatie, hoogrendementsglas, verwarming en ventilatie. 

Meer info

EnergieK loket

De experts van het EnergieK loket adviseren u over de mogelijkheden om uw huis energiezuiniger te maken. Daarnaast maken ze u wegwijs in alle premies, leningen en fiscale kortingen die u kan krijgen als u energiebesparende werken doet. U kan bij hen langsgaan op de maandelijkse zitdag in het Huis van de Nielenaar.

Meer info

Niel knapt op!

Dat is een renovatietraject van ons lokaal bestuur, IGEAN en SAMOO waarbinnen mensen met een beperkt inkomen een renteloze lening van maximaal € 30.000 kunnen afsluiten. Daarnaast worden ze tijdens de werken gratis bijgestaan met raad en daad.

Interesse? Neem een kijkje op www.niel.be/niel-knapt-op, of contacteer Fiene van SAAMO via fiene.keppens@saamo.be of 0486 33 72 74.

Nieuwe Vlaamse renovatielening en premiesysteem

Om wie renovatieplannen heeft een duwtje in de rug te geven, voorziet ook de Vlaamse Overheid extra steunmaatregelen. Zo kan u sinds september “Mijn VerbouwLening” aanvragen: een renteloze lening van maximaal € 60.000 voor werken om uw woonkwaliteit te verbeteren of uw huis energiezuiniger te maken.

Verder is er een nieuw premiesysteem: “Mijn VerbouwPremie”. Onder meer dakwerken, binnenrenovatie, investeringen in hernieuwbare energie, of vernieuwing van de elektriciteit of uw sanitair komen in aanmerking voor een toelage.

Meer info over Mijn VerbouwLening

Meer info over Mijn VerbouwPremie

Voor meer informatie, contacteer ons Woonloket op wonen@niel.be of 03 451 11 10.