Energiezuiniger wonen? Vraag nu je EPC-labelpremie aan

Sinds 2021 is het Energieprestatiecertificaat (of EPC-label) misschien wel he´t belangrijkste criterium geworden voor woningeigenaars. Scoort je woning E of F, dan ben je verplicht om binnen de vijf jaar de nodige renovaties uit te voeren om je woning energiezuiniger te maken. Om dit deels te bekostigen, kan je een labelpremie aanvragen. Om de EPC-labelpremie toegewezen te krijgen, gelden volgende voorwaarden:
• De woning heeft EPC-label E of F en moet naar minimaalC gaan.
• De wooneenheid (appartement) heeft EPC-label D, E of F en dient minimaal B te behalen.
 
Na de nodige renovaties binnen een periode van vijf jaar toont een nieuw EPC aan welk label je hebt behaald. Dat mag maximaal twaalf maanden oud zijn wanneer je de labelpremie aanvraagt. De tegemoetkoming die je uiteindelijk ontvangt, is afhankelijk van dit nieuwe behaalde EPC-label en is enkel geldig voor de eindsituatie van je woning.
 
De premie kan in schijven worden uitgekeerd en het is ook mogelijk om de EPC-labelpremie te combineren met andere energiepremies, zoals die van Fluvius, de Verbouwpremie en in sommige gevallen ook de Totaalrenovatiebonus.
 
Voor verdere details en uitzonderlijke voorwaarden, kan je terecht op de website van Fluvius. Hier kan je ook je aanvraag invullen. www.fluvius.be/nl/premies/premies-voor-huishoudelij ke-klanten/epc-labelpremie