Fietszone in Niel breidt uit met 13 nieuwe fietsstraten

Niel, 19 oktober 2021. Om de gemeente verkeersveiliger te maken, richt het lokaal bestuur Niel dertien extra straten in Niel in als fietsstraat.

Concreet gaat het om de Molenstraat, de Dorpsstraat (deel tussen de Heideplaats en de Ridder Berthoutlaan), de Ridder Berthoutlaan (deel tussen de Vrijheidsstraat en het Sint-Hubertusplein), de Kerkstraat, de Vrijheidsstraat, de Vaartstraat (vanaf huisnummer 81 tot aan het Sint-Hubertusplein), de Wirixstraat, de Hamelstraat, de Volkenbondstraat (deel tussen de Vaartstraat en de Edward Claessenslaan), het Sint-Hubertusplein, de Emiel Dewittstraat, de Overwinningsstraat (deel tussen de Emiel Dewittstraat en de Aimé de Langlestraat) en Aimé de Langlestraat. Samen met de Kapelstraat, het Elisabethplein en de Heideplaats (deel tussen de Emile Vanderveldelaan en de Dorpsstraat) - die al eerder fietsstraten werden - zullen ze een fietszone vormen in het Nielse centrum.

In deze straten zal een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur gelden en mogen gemotoriseerde voertuigen fietsers niet inhalen. De nodige signalisatie wordt in de loop van het najaar aangebracht.

Steven Mattheus, schepen voor mobiliteit, over het initiatief: “Met deze aanpassing creëren we een ruime zone in onze dorpskern waar de fiets koning wordt. Dit is een belangrijke stap richting een verkeersveiligere gemeente, wat een van onze absolute beleidsprioriteiten is”.

Voor meer informatie:
Lokaal bestuur Niel
Dienst Communicatie
communicatie@niel.be