Nieuwe verkeersborden voor flexibel parkeren

Vanaf eind februari zal het mogelijk zijn om eenzelfde parkeerplaats voor zowel fietsers als automobilisten beschikbaar te maken. Dit dankzij het nieuwe verkeersbord E9j.

Met dit gloednieuwe verkeersbord kan één plek voor verschillende categorieën voertuigen opengesteld worden. In de schoolomgevingen bij de Ridder Berthoutlaan en aan de schooltoegang in de Kerkstraat worden er enkele van deze borden voorzien. De borden zullen er tegen het einde van de krokusvakantie geplaatst worden.

Op het parkeerbord staan een fiets- en een autosymbool afgebeeld. De aangeduide uurregeling onder het symbool ‘fiets’ en onder het symbool ‘auto’ duiden specifieke parkeerregeling voor de verschillende voertuigen aan. Met andere woorden: fietsende scholieren en leerkrachten kunnen hun tweewieler er parkeren tijdens de schooluren, en na 16.00 uur kunnen buurtbewoners hun voertuig (personenwagen, motorfiets, auto voor dubbel gebruik of minibus) er ’s avonds en ’s nachts laten staan.

Met deze borden wordt het naar school brengen van kinderen per fiets aangemoedigd. Ouders of begeleiders kunnen dankzij deze nieuwe maatregel namelijk makkelijker een plekje vinden om hun fiets te stallen bij de school. Het bord geldt enkel in de directe schoolomgeving en is dus niet van toepassing voor de volledige straat, maar slechts voor een zeer beperkt aantal plaatsen Het gaat meer bepaald om één parkeerplaats aan de Sint-Hubertusschool in de Kerkstraat en twee parkeerplaatsen aan GO! De Parel aan de Ridder Berthoutlaan. Tijdens het weekend zal deze regeling bovendien niet van toepassing zijn en kunnen auto’s er dus gewoon parkeren.