Fotoboek "Met Mo naar school"

De allereerste schooldag is heel spannend. Om kleuters hier zo goed als mogelijk op voor te bereiden, ontwikkelde het Huis van het Kind Niel twee fotoboeken (eentje voor elke kleuterschool in de gemeente). Het figuurtje Mo leidt de kinderen rond in de scholen aan de hand van foto’s en houdt onderweg halt bij belangrijke ruimtes, zoals de schoolpoort, de klas en de speelplaats. Verder staan in het boek enkele eenvoudige doe-opdrachten die ouders en kinderen aanzetten om te praten over die eerste schooldag.

Het idee voor deze fotoboeken ontstond binnen het project “Trampoline”, dat alle kinderen alle kansen bieden voor een sterke toekomst wil bieden. Eén van de speerpunten is “warme transities”, ofwel grote overgangen in het leven van jonge kinderen zorgzaam omkaderen.

Voor wie

De fotoboeken worden ter beschikking gesteld van onthaalouders, kinderopvanginitiatieven en scholen. Andere professionals, zoals zorgcoördinatoren, en ouders kunnen het boekje ontlenen via de bibliotheek of het Huis van Het Kind Niel. Het vormt zo een mooie aanvulling op het bestaande wenbeleid voor de overgang tussen thuis/kinderopvang en het onderwijs.