Gezinsondersteuner

Lokaal Bestuur Niel is op zoek naar een nieuwe parel:

DEELTIJDSE GEZINSONDERSTEUNER
(B1-B3 – contractueel – halftijds – onbepaalde duur)

Ben jij een geboren bruggenlegger die de kloof tussen ouders, het schoolgebeuren en de lokale en regionale hulp- en dienstverlening mee wil verkleinen in het belang van kwetsbare leerlingen/gezinnen? Wil je als brugfiguur mee strijden tegen kinderarmoede en ongekwalificeerde uitstroom uit het onderwijs en streven naar gelijke onderwijskansen door het werken aan een ouder-schoolpartnerschap? Dan ben jij onze kandidaat !

Wat houdt deze functie in?

Op een laagdrempelige en participatieve manier ga je actief op zoek naar de kwetsbare kinderen en hun ouders binnen onze gemeente. Je detecteert hun ondersteuningsnoden of hulpvragen en brengt deze in kaart. Deze noden en vragen zet je concreet om in acties en ondersteuningsplannen in overleg met deze gezinnen om hen op weg te helpen naar meer zelfredzaamheid. Je blijft deze acties en plannen ook verder opvolgen, bijsturen en evalueren. Daarnaast fungeer je als brugfiguur tussen de gezinnen, de scholen en het lokaal bestuur met als doel de communicatie tussen deze partijen en het welzijn en de educatieve groei van de kinderen binnen deze gezinnen te bevorderen. Je bouwt een netwerk op met alle lokale onderwijs- en welzijnspartners om het aanbod aan dienstverlening dichter bij jouw doelgroep te krijgen. Je bouwt samen met jouw collega’s van de afdeling leven & welzijn mee aan een sterk sociaal beleid dat aan iedereen kansen geeft.

Volledige functiebeschrijving

 
Naar welk talent zijn wij op zoek?
  • Je hebt een graduaatsdiploma of een bachelordiploma of een diploma hoger onderwijs van één cyclus of gelijkgesteld in sociaal werk, psychologie, pedagogiek of een gerelateerd vakgebied.
  • Bijkomende vereiste bij een graduaatsdiploma: minimaal 1 jaar relevante beroepservaring kunnen aantonen.
  • Je bent een zelfstarter die graag zelfstandig werkt, proactief doelen kan stellen en beslissingen kan nemen binnen vastgelegde richtlijnen en procedures.
  • Je bent leergiering en gemotiveerd om via diverse trainingen steeds up-to-date te blijven van wat er beweegt in jouw vakgebied.
  • De Nederlandse taal kent voor jou geen geheimen.
  • Je hebt oog voor culturele diversiteit en respect voor de privacy en vertrouwelijkheid van de doelgroep.
  • Avond- en/of weekendwerk schrikt je niet af en je hebt een streepje voor als je in het bezit bent van een rijbewijs B.
Wat mag je verwachten?
  • Een halftijdse tewerkstelling (19 uren) in een organisatie die vooruit wil.
  • Een brutomaandloon tussen € 1.441,59 en € 2.429,05 waarbij relevante ervaring in rekening kan worden gebracht, maaltijdcheques (€ 8), eindejaarspremie, hospitalisatieverzekering, pensioenfonds (3%), fietsvergoeding of volledige tussenkomst in abonnement openbaar vervoer, flexibele uren, telewerk, ecocheques, 35 verlofdagen volgens tewerkstellingsbreuk en 15 feestdagen, tal van opleidingsmogelijkheden én een heleboel toffe collega’s die je met open armen zullen ontvangen.
  • Check zeker ook onze Nielse troeven.
Voel je het kriebelen? 

Solliciteer dan snel en bezorg ons uiterlijk op 28 november 2023 jouw motivatiebrief, CV, diploma en uittreksel van het strafregister (model 596.2) via onderstaande link:

Ik wil solliciteren!

 
Heb je nog een vraag?

Contacteer het hr-team via personeel@niel.be of 03 451 11 10 en wij beantwoorden graag jouw vragen.