Aanleg glasvezelnetwerk voor sneller en stabieler internet

Internet is niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven: we surfen, chatten, vergaderen, streamen en gamen met z’n allen. En dat zal in de toekomst alleen maar toenemen. Een goede internetverbinding is dus onmisbaar.

Daarom wordt er binnenkort ook in onze gemeente een glasvezelnetwerk aangelegd door netwerkbouwer Fiberklaar: in plaats van de klassieke koperen kabels worden daarvoor glasvezelkabels gebruikt. Die zijn gemaakt uit een soort glas waardoor informatie veel sneller verstuurd kan worden. Het resultaat? Sneller en stabieler internet. U kan zich hier gratis op laten aansluiten als u dat wilt!

Huisbezoeken vanaf 18/5

Om de aanleg van dat netwerk verder voor te bereiden, inspecteren technici van Fiberklaar de komende weken de straten en woningen in onze gemeente. Zo bekijken ze hoe uw huis het best kan aangesloten worden. U kan de techniekers herkennen aan het fluohesje met het logo van Fiberklaar op. Ze hebben ook een badge en een bewonersbrief op zak.

Zo'n huisbezoek houdt trouwens geen enkele verplichting in: 

  • U beslist zelf of u een technicus binnenlaat.
  • U kiest zelf of u een gratis aansluiting wil laten installeren.
  • U hoeft nog geen abonnement te nemen bij een van de internetproviders die vandaag fiber aanbieden. 

Bent u niet thuis? Dan laat het team van Fiberklaar een kaartje achter om een nieuwe afspraak te maken. 

Meer informatie vindt u in de bewonersbrief die u in de bus kreeg, of online.

Aanleg van start

Netwerkbouwer Fiberklaar is intussen gestart met de aanleg van een glasvezelnetwerk. Ze zullen daardoor de maanden op verschillende plekken in de gemeente werken aan voetpaden en opritten. De hinder blijft beperkt.

Wordt er in uw straat gewerkt? Dan krijgt u vooraf een brief van de aannemer MIH. Heeft u vragen over deze werken? Neem dan gerust contact met hen op via mih@fiberklaar.be of 03 653 43 60.