Griepvaccinatie

Laat griep deze winter in de kou staan!

Wist je dat elke winter 1 op de 10 mensen griep krijgt? Bescherm u tegen de ziekte en haal vanaf half oktober uw griepprik. Vraag ernaar bij uw huisarts. 

Waarom haalt u best een griepprik?

Bent u 65-plusserzwanger of heeft u gezondheidsproblemen zoals diabetes, een ziekte van longen, hart, lever of nieren? Dan is het risico op complicaties door griep veel hoger. Daarom laat u zich best jaarlijks vaccineren vanaf half oktober. Zo heeft u de beste kans om geen griep te krijgen in de winter.

Dit jaar ook oproep aan 50-plussers

Dit jaar spoort men ook 50-65 jarigen aan om een prikje te laten zetten. Zo verminderen we de bezetting van ziekenhuisbedden als het griepseizoen samenvalt met een piek van COVID-19.

Vaccinatie door zorgpersoneel ook nodig.

Ook voor personeel werkzaam in de gezondheidssector is het belangrijk dat ze zich laten vaccineren. Dit om zichzelf en patiënten te beschermen en zelf beschikbaar te kunnen zijn als er een nieuwe golf van COVID-19 komt.

Elk jaar zijn er andere griepvirussen. De Wereldgezondheidsorganisatie stemt het vaccin af op het griepvirus dat waarschijnlijk zal overheersen in het najaar.

Hoeveel kost uw griepvaccin?

Behoor je tot bovenstaande groepen? Dan krijg je het griepvaccin voor bijna de helft terugbetaald. Je betaalt dan nog ongeveer 7 euro. Verblijf je in een woonzorgcentrum dan is het zelfs gratis. Wil je weten of je tot een risicogroep behoort en hoeveel je griepvaccin precies kost? Vraag het na bij je huisarts.

Waar haalt u uw griepvaccin?

U kan een griepvaccin halen in uw apotheek, zonder voorschrift van uw huisarts. Bewaar het in uw koelkast tot uw doktersafspraak. 

 

Meer weten over griep en griepvaccinatie? Surf naar www.laatjevaccineren.be.