Heraanleg Matenstraat: een update van de werken

Gepubliceerd op vrijdag 29 maart 2024 10 u.

De nutswerken aan de zuidzijde van de Matenstraat (kant Transpico) zitten er bijna op. Vanaf 8 april gaan we fase 4 in, met nutswerken aan de noordzijde. Vermoedelijk zal deze fase grotendeels afgerond worden midden mei, met nadien nog beperkte hinder tot 1 augustus.

Matenstraat blijft in eenrichting open voor verkeer 

Vanaf 8 april beginnen de nutswerken aan de noordelijke kant van de Matenstraat (kant wijk Geleeg). De aannemer start met het stuk tussen de spoorweg en de Uitbreidingsstraat. Daarna is de zone van de Uitbreidingsstraat tot de Tuinlei aan de beurt. Tussen de spoorweg en ’s Herenbaan geldt zolang enkelrichting voor autoverkeer naar de A12. Het kruispunt met de ’s Herenbaan en Koekoekstraat blijft beschikbaar. Alle woningen, wijken en handelszaken in de omgeving blijven dus bereikbaar.

Wie van de A12 naar Niel centrum en de Matenstraat wil, komt via Boom of het AZ Rivierenland of rijdt door de Steenwinkelstraat in Schelle. Vrachtverkeer moet omrijden via de Boomsestraat.

Fietsers rijden om via het station, de fietssnelweg en de Galileilaan, in beide richtingen.

Omleiding Matenstraat tijdens fase 4

Omleiding busverkeer De Lijn

Bussen van De Lijn volgen nog steeds dezelfde omleiding. De buslijnen 295 en 298 rijden om via onder andere de ’s Herenbaan, Boomsestraat, Kwaede Wielstraat en passeren zo nog aan het station. Lijn 290 en 183 ondervinden geen hinder. Check jouw route voor vertrek op delijn.be of via de app!

Omleiding De Lijn tijdens fase 4

Planning werken rijbaan en fiets- of voetpaden

Onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden, zullen de werken op de rijbaan midden mei grotendeels klaar zijn. Vanaf dan is er opnieuw doorgaand verkeer mogelijk in beide richtingen op de Matenstraat. Van midden mei tot begin augustus werkt men aan de aankoppeling van de nieuwe nutsleidingen op de woningen op dit tracé. Bewoners en ondernemers zullen een bewonersbrief van de aannemer ontvangen wanneer er werken voor hun deur gepland zijn. Plaatselijk is er in deze periode nog beperkte hinder mogelijk op de fiets- en voetpaden.

Gelieve er rekening mee te houden dat de voornoemde timing kan wijzigen door slecht weer of onverwachte gebeurtenissen.

Blijf op de hoogte via onze digitale nieuwsbrief!

Updates over de werken en eventuele wijzigingen aan planning of verkeerssituaties, kan je volgen via onze digitale nieuwsbrief. Schrijf je in via niel.be/nieuwsbrieven/inschrijven en selecteer ‘Heraanleg Matenstraat’.

Vragen over de werken aan de Matenstraat kan je stellen via matenstraat@niel.be of 03 451 11 10. Met vragen over de omleidingen kan je terecht bij de dienst Mobiliteit op mobiliteit@niel.be of 03 451 11 10.