Heropening horecaterrassen 8 mei 2021

8 mei gaan er enkele versoepelingen in, waaronder de gedeeltelijke heropening van de horeca. Op die manier zetten we een stapje richting een normaal leven. In de bijlage vindt u een oplijsting van alle horecazaken die een terras zullen openen, incl. de openingsuren. Om de start van een horecaonderneming goed te laten verlopen zijn de algemene COVID-19-preventierichtlijnen essentieel. We rekenen daarom op de verantwoordelijkheidszin van alle gasten. Hieronder vindt u enkele richtlijnen zodat alles vlot verloopt. 

Richtlijnen:

  • Houd zo veel mogelijk afstand van elkaar, steeds minimaal 1,5 meter.
  • Kom niet naar de horecaonderneming indien je zelf of één van je naasten griepsymptomen vertoont.
  • Volg steeds rigoureus de instructies van de personeelsleden van de horecaonderneming.
  • Geef niemand een hand, kus of omhelzing en vermijd elk fysiek contact tussen personeel en/of klanten.
  • Hoest of nies in je elleboog of in een papieren zakdoek die je onmiddellijk nadien weggooit in een vuilnisbak met een deksel.
  • Zorg steeds voor een goede handhygiëne door gebruik te maken van de aanwezige handgels of door je handen voldoende te wassen. Was je handen telkens bij aankomst en vertrek.
  • Gelieve contactloos of elektronisch te betalen, vermijd cash zo veel als mogelijk.
  • Gasten dragen een mondmasker in horecazaken, behalve wanneer ze aan tafel zitten. Er wordt verplicht zittend geconsumeerd.
  • Reserveer zo veel mogelijk op voorhand je horecabezoek.
  • Hou 1,5 meter afstand van personeel en andere klanten, uitgezonderd de personen die deel uitmaken van je gezelschap.
  • Beperk uw verplaatsingen in de horecazaak. Verplaats u enkel van en naar uw tafel en de toiletten, of om de rekening te betalen.
  • Iedere persoon moet aan zijn eigen tafel blijven zitten.