Het Pandschap: renovatie en verhuur van leegstaande woningen

Heb je een leegstaand pand of een woning die momenteel ongeschikt is voor verhuur? Lopen de renovatiekosten hoog op en schrikt de complexiteit van zo’n opfrissingsproject je af? Dan kan je vanaf nu ook in onze gemeente beroep doen op “Het Pandschap”: een sociale onderneming die panden renoveert tot een kwaliteitsvolle en betaalbare sociale huurwoningen, en je helpt om die te verhuren.

Het Pandschap neemt het volledige renovatieproject op zich: ze plannen de werken, stellen aannemers aan, vragen alle mogelijke premies voor je aan en gaan mee op zoek naar extra financiering wanneer je niet over de nodige financiële middelen om de renovatie te bekostigen.

Na de werken helpt Het Pandschap je met de verhuur van jouw woning via een¬†woonmaatschappij. Verhuren via zo’n kantoor heeft verschillende voordelen:

  • Je hebt recht op een hogere renovatiepremie.
  • Je krijgt korting op de roerende voorheffing.
  • Jouw huurinkomsten zijn gegarandeerd: wanneer de huurder zijn huur niet betaalt, zorgt de woonmaatschappij dat je het bedrag toch ontvangt.

De sociale bouwonderneming past haar unieke formule al jarenlang succesvol toe in Gent. Vanwege het grote succes breidt het project nu ook uit naar de provincie Antwerpen.

Meer informatie vind je op www.pandschap.be. Je kan vlot contact opnemen op info@pandschapantwerpen.be of 0479 78 28 00.