Het Sociaal Huis en het gemeentehuis op 1 locatie

In de achtertuin van het gemeentehuis zijn begin februari 2019 grote werken gepland. Het gloednieuwe gebouw "Sociaal Huis" wordt de vaste stek voor de diensten van het OCMW en de dienst bevolking.

De werken:

De nieuwbouw/uitbreiding Sociaal Huis is gelegen aan de Ridder Berthoutlaan in Niel en grenst enerzijds aan het bestaande gemeentehuis en anderzijds aan de gemeentelijke basisschool. Het Sociaal Huis bestaat uit een gelijkvloerse gevel aangebouwd tegen het schoolgebouw en een vleugel van twee bouwlagen achteraan het gemeentehuis. De verbinding tussen het bestaande gemeentehuis en het nieuwe Sociaal Huis wordt gevormd door een glazen trap- en liftkoker, welke toegang verleent voor het personeel. De bezoekers van het Sociaal Huis betreden het gebouw via de Ridder Berthoutlaan.

Het Sociaal Huis zal de dienst burgerzaken huisvesten alsook gesprekslokalen voor het OCMW. Op de verdieping bevindt zich de back-office van het Sociaal Huis.

De gevel wordt afgewerkt in bruinrode gevelsteen, met een plint in donkergrijze beplating. De lage vleugel heeft een plat dak, afgewerkt als groendak. De hogere vleugel heeft een plat dak welke plaats biedt voor zonnepanelen.

Hinder:

Om de hinder tijdens de werken zoveel mogelijk te beperken, zullen toeleveringen voornamelijk via de Schuttershofstraat plaatsvinden.

Timing:

Start van de werken is voorzien op 4 februari 2019.

De werken aan het Sociaal huis gebeuren grotendeels via de tuin van de school door de aannemer Groep Van Roey, die ook de werken aan de site GBS uitvoert. De feitelijke verhuis is (ovb) voorzien in het voorjaar van 2020.