Het sportpark in Niel breidt uit...

Naast het jeugdhuis, daar waar vroeger het buitenspeel basketterreintje was, zal in het najaar 2020 een nieuwe turnhal, dojo en een multifunctionele zaal herrijzen. Dit mooie project krijgt vorm mede dankzij 400.000 euro subsidies van Sport Vlaanderen.

De turnhal zal vooral het vaste stekje worden voor VGL, de Nielse turnkring. De dojo die voorzien wordt zal veelvuldig gebruikt worden door Judoschool Fudjji-Yama en Karateschool Sora-Sen. 

Met zijn 900m2 wordt meteen de open ruimte naast het Jokot opgevuld. Het gebouw zal een echte uitbreiding zijn van de bestaande sporthal. De uitbreiding bestaat, op een beetje circulatieruimte na, volledig uit nuttige sportoppervlakte. De toegang zal langs de vertrouwde ingang van de sporthal gebeuren. Ook het sanitair en de kleedkamers van de huidige sporthal zullen dienst doen voor deze uitbreiding. Dit allemaal om zo financieel efficiënt mogelijk te werk te gaan. De verwarming zal gebeuren door middel van een warmte pomp die de zonne-energie van de nu reeds geplaatste zonnepanelen op de sporthal nuttig zal gebruiken.

De start van de werken is gepland begin januari 2020 en zouden tegen september 2020 moeten klaar zijn.

De buitenomgeving in het sportpark komt nadien aan de beurt. Aan de skaters is zeker gedacht!