Honden aan de lijn, 't zal wel zijn!

Vriendelijke reminder voor alle Nielse hondenbaasjes

We zien onze Nielenaren en hun hond graag kuieren door onze gemeente en de prachtige natuur van de Rupelstreek! Beweging is dan ook goed voor mens én dier 🐕 🚶Denk er echter aan om je hond aan de leiband te houden op openbaar domein. Daar vallen bijvoorbeeld ook ons sportpark, de Rupeldijk of de Walenhoek onder.

Nog te vaak zien we loslopende honden op plaatsen waar dat niet is toegelaten. Vandaar onze warme oproep om de leiband enkel te lossen waar dat wél mag, zoals op onze hondenweides. In Niel vind je verschillende hondenlosloopzones waar je jouw harige vriend naar hartenlust kan laten spelen en snuffelen. Locaties en meer info vind je op niel.be/hondenloopzones-in-niel

Waarom is het aanlijnen van jouw hond zo belangrijk?

  • Bescherming van onze natuur en al haar fauna en flora. Loslopende honden kunnen namelijk andere diertjes schrik aanjagen, kwetsbare stukken grond aantasten …
  • Niet iedereen voelt zich even comfortabel in de buurt van een hond. Bovendien kun je nooit 100 procent zeker zijn hoe een hond reageert op iets of iemand. Daarom voorkom je best onverwachte confrontaties, met zowel mens als dier.
  • Ook voor jouw liefste vriend is het veiliger om de leiband aan te houden – je verkleint immers de kans op ongelukken (met andere dieren) of dat je hond een paar teken mee naar huis neemt.

Dus, vergeet niet: honden aan de lijn, ’t zal wel zijn! Het maakt bovendien wandelen door Niel en natuur voor iedereen fijn!