Weg met hondenpoep

Heeft u een zakje voor dat kakje? Laat ‘m niet liggen!

Lokaal bestuur Niel zet zich dagelijks in voor een schone gemeente. Toch kunnen we hier en daar nog een helpende hand gebruiken. Begin daarom gewapend met voldoende poepzakjes en een oplettend oog aan de wandeling met uw trouwe viervoeter. Want opgeruimd, staat netjes.

Denk aan elkaar
Tot grote ergernis van vele inwoners blijft er nog te vaak hondenpoep liggen in het straatbeeld. Het oogt niet alleen niet mooi, de bacteriën in zo’n hoopje uitwerpselen zijn ook zo sterk dat ze planten én zelfs stenen kunnen doen verkleuren. Dat is op zich al strontvervelend, maar het maakt ook nog eens ziek. Want wanneer uw viervoeter aan zo’n achtergelaten kakje ruikt, kan dit namelijk leiden tot worminfecties. En spoelworminfecties bij honden kunnen op hun beurt dan weer gevaarlijk zijn voor mensen. Denk daarom aan uw eigen gezondheid, aan die van uw viervoeter en aan die van de mensen uit uw buurt.

Klein gebaar van een trotse Nielenaar
Hier in Niel geloven we erin dat als we samenwerken, we een hondenpoepvrije gemeente kunnen worden. Steek tijdens uw volgende wandeling dus zeker de handen uit de mouwen en gooi de uitwerpselen van uw huisdier meteen in de vuilnisbak. Een goed voorbeeld werkt namelijk aanstekelijk. Wees ook zeker niet bang om iemand aan te spreken met “Heeft u een zakje voor dat kakje?” wanneer iemand een kakje vergeet. Of download hieronder een van onze posters en hang hem op aan uw raam.

Zo zorgen we samen voor een propere buurt.

Bedankt!