Hoppin: nieuwe dienstregeling openbaar vervoer

Spring je al eens de bus op? Dan zag je aan bepaalde haltes of online misschien een melding dat er vanaf 6 januari wijzigingen kunnen komen op je route. Dat komt omdat De Lijn inzet op een duurzamer, betrouwbaarder en flexibeler openbaar vervoer. Specifiek voor de Nielenaar zijn er momenteel weinig veranderingen en kan je rekenen op de reguliere dienstverlening.

 

Vanaf 6 januari 2024 gaat Hoppin van start, de nieuwe mobiliteitsvisie van de Vlaamse overheid. Concreet betekent dit dat De Lijn op drukke routes meer betrouwbare en frequentere bussen en trams inzet. Op plaatsen waar er minder vraag of aanbod is, kan je gebruikmaken van De Lijn Flex. Dit zijn flexbussen, vergelijkbaar met de oude belbussen, om (een deel van) je reis verder af te leggen, als dat nodig zou zijn omdat het betreffende traject niet of slechts gedeeltelijk kan afgelegd worden met de reguliere dienstverlening van het openbaar vervoer. Dat kan je nu al ontdekken via de Hoppinapp, of via hun website of de Hoppincentrale. Een rit vraag je aan vanaf 30 dagen tot 30 minuten op voorhand.

Belangrijk voor de Nielenaar: onze gemeente wordt al vrij uitgebreid bediend door de reguliere dienstverlening van het openbaar vervoer. Dit nieuwe beleid zal dus weinig impact hebben op jouw route in Niel. Wil je van A naar B geraken, dan check je best de routeplanner van De Lijn.

Heb je andere routeplannen, dan kan je altijd terecht bij De Lijn Flex en maak je gebruik van het nieuwe Hoppin. De vervoerbewijzen en tarieven blijven ongewijzigd voor de flexbus.

Meer info en reservaties via de website van De Lijn, de app (Android en iPhone), hoppin.be of op 0800 12 2 12 (Hoppincentrale).