Hulp bij belastingaangifte invullen

Gepubliceerd op woensdag 26 april 2023 8.09 u.

Vanaf eind april is uw (grotendeels vooraf ingevulde) aangifte of uw voorstel van vereenvoudigde aangifte beschikbaar in MyMinfin (Tax-on-web). Als u uw eBox niet hebt geactiveerd en als u Tax-on-web vorig jaar niet gebruikte, ontvangt u uw aangifte per post in de loop van mei. Heeft u begin juni nog niets gekregen? Bel dan naar 02 572 57 57 (directe code: 17001).

Hulp nodig? U kan op verschillende manieren terecht bij de Federale Overheidsdienst Financiën:

Online

Op hun website vindt u heel wat informatie terug.

Telefonisch

De FOD Financiën biedt ook telefonische hulp, na afspraak. Bel naar het nummer dat op de bruine enveloppe van uw aangifte staat om een afspraak in te plannen. De experts van de FOD Financiën bellen u op het afgesproken tijdstip terug om samen met u uw aangifte in te vullen per telefoon.

Zitdag in Huis van de Nielenaar

Op maandag 19 juni 2023 organiseert de FOD Financiën een zitdag in het Huis van de Nielenaar (Ridder Berthoutlaan 1). U kan die dag na afspraak bij een van hun medewerkers langsgaan om uw aangifte in te vullen. Opgelet! Het aantal plaatsen is zeer beperkt.

Wil u een afspraak maken? Bel dan naar 03 451 11 10. Onze collega’s zullen uw boeking noteren en bevestigen.

Komt u naar de zitdag? Breng dan zeker alle nodige documenten mee, zoals uw identiteitskaart, loon- of pensioenfiches, bankdocumenten, attesten voor vermindering, … . Zo kunnen de medewerkers van de FOD Financiën u het vlotst verderhelpen!

U kan ook een volmacht geven aan een andere persoon om uw aangifte te laten invullen door een medewerker van de FOD Financiën. Vul daarvoor het document “Volmacht ” in dat onderaan deze pagina terugvindt. Geef naast het ingevulde document ook een kopie van uw identiteitskaart mee.