Jaarmarkt 2021: praktische informatie

Kermis en jaarmarkt

Mondmaskers
Een mondmasker dragen is verplicht op de kermis en de jaarmarkt. We voorzien voor de bezoekers ook de nodige ontsmettingsgel. 

Meer info over de mondmaskerplicht

Opbouw en afbraak
De eerste foorkramers komen toe op maandag 1 november. Tegen woensdagavond 3 november stellen bijna 80 kramen zich één voor één op in de Dorpsstraat, de Rupelstraat, de Emile Vanderveldelaan, en op de Heideplaats en het Elisabethplein. De kermis eindigt op maandag 15 november. De foorkramers mogen hun kramen afbreken tussen 22u00 en 2u00. We zien erop toe dat deze tijdstippen gerespecteerd worden.

Op de Jaarmarktdag (maandag 8 november) zetten de standhouders zich vanaf 6u00 op aan het Sint-Hubertusplein, de Ridder Berthoutlaan, de Schuttershofstraat en de Dorpsstraat. Ze kramen weer op tegen 15u00.

Verkeer
De komst van de kermis en de jaarmarkt zorgen ook voor een aantal praktische veranderingen in de verkeerssituatie. Tussen maandag 1 en maandag 15 november 2021 komt u best te voet of met de fiets naar de dorpskern.

Komt u toch met de auto? Dan houdt u best rekening met de volgende wijzigingen: 

 • De Molenstraat, de Kapelstraat en het Elisabethplein zijn enkel toegankelijk via het kruispunt met de Antwerpsestraat en de Molenstraat. In de Molenstraat en de Kapelstraat wordt daarom tijdelijk tweerichtingsverkeer toegestaan. We richten er ook uitwijkhavens in.
 • De Dorpsstraat wordt omgevormd tot een tweerichtingsstraat. Tussen vrijdagavond 5 november en maandagavond 8 november worden de scheidingsblokken in het binnengebied Nielderhoff verwijderd, zodat hier een extra doorgang ontstaat.
  Opgelet! De Dorpsstraat wordt tijdens de jaarmarktperiode zoals gewoonlijk op het begin en het einde van een schooldag een “schoolstraat”.
 • De Heideplaats is enkel bereikbaar via de Dorpsstraat, waar tijdelijk tweerichtingsverkeer toegestaan wordt. Op die manier kunt u volledig rond het plein rijden.
 • De Rupelstraat wordt tussen de Heideplaats en de Schuttershofstraat volledig afgesloten.
 • Het deel van de Rupelstraat tussen de Rupeldijk en de Schuttershofstraat kan u bereiken via de Schuttershofstraat, die tijdelijk dubbelrichting wordt.
 • Het paaltje in de Rupelstraat wordt verwijderd gedurende de jaarmarktperiode, zodat er ook doorgaand verkeer mogelijk is via de Wirixdreef.
 • Het laatste stuk van de Vaartstraat, aan het Sint-Hubertusplein, wordt dubbelrichting gemaakt vanaf vrijdagavond 5 november tot en met maandagavond 8 november.
 • De Vrijheidsstraat wordt van vrijdagavond 5 november tot maandagavond 8 november tijdelijk doodlopend en dubbelrichting.
 • Op zaterdag 6 november worden het Kerkplein en de Ridder Berthoutlaan tot aan het kruispunt met de Schuttershofstraat van 13u30 tot 15u00 afgesloten voor het verkeer.
 • Op maandag 8 november zijn tussen 6u00 en 17u00 ook de Blauwbrugstraat (tot aan het rondpunt met de Edward Claessenslaan), de Emiel Dewittstraat, de Schuttershofstraat, de Ridder Berthoutlaan en het Sint-Hubertusplein afgesloten.

Parkeren
Er geldt tijdens de jaarmarktperiode een parkeerverbod in de volgende straten:

 • Rupelstraat en Elisabethplein: van maandag 1 tot en met maandag 15 november.
 • Heideplaats en Pastorij: van dinsdag 2 tot en met maandag 15 november.
 • Emile Vanderveldelaan: van woensdag 3 tot en met maandag 15 november.
 • Ridder Berthoutlaan: op zaterdag 6 en maandag 8 november.
 • Schuttershofstraat, Sint-Hubertusplein en Blauwbrugstraat: op maandag 8 november.

Handelaars
De handelaars in de zone waar de kermis en jaarmarkt staan, blijven de hele periode te voet of met de fiets bereikbaar. Wanneer de kermis gesloten is, kunnen klanten uitzonderlijk ook met de auto de handelszaken bereiken (rekening houdend met de wijzigingen in de verkeerssituaties hierboven).

Telenet Superprestige Jaarmarktcross
Op woensdag 10 november zullen de Boomsestraat (tussen de Kwaede Wielstraat en de Emile Vanderveldelaan), de Molenstraat, de Kapelstraat en de Antwerpsestraat (tussen de Emile Dewittstraat en de Landbouwstraat) enkel toegankelijk zijn voor plaatselijk verkeer. Het stukje Antwerpsestraat tussen de Emile Vanderveldelaan en de Landbouwstraat is afgesloten voor het verkeer.
 
Op donderdag 11 november zullen de Boomsestraat (tussen de Kwaede Wielstraat en de Emile Vanderveldelaan), de Molenstraat, de Kapelstraat, de Antwerpsestraat (tussen de Emile Vanderveldelaan en de Landbouwstraat), de Kwaede Wielstraat, de Samenwerkingsstraat en de Landbouwstraat (tussen de Antwerpsestraat en de Albertstraat, en tussen de Emile Vinckstraat en het Rode Kruisplein) onderbroken zijn.

Meer informatie vindt u in de Jaarmarktkrant.

BELANGRIJK! 
Krijgt u op 11 november bezoek van familie, vrienden, ... die in een andere gemeente wonen en langs een van de controleposten (Hoek Boomsestraat en Tunnelweg, kruispunt Antwerpsestraat met Boomsestraat, splitsing Matenstraat – Uitbreidingsstraat richting Landbouwstraat) moeten passeren? Dan hebben zij een doorlaatbewijs nodig om hun weg verder te zetten. Zo'n bewijs kunnen uw gasten online aanvragen tot en met 8 november.

Een doorlaatbewijs geeft u geen toegang tot het parcours van de Telenet Superprestige Jaarmarktcross Niel.

Doorlaatbewijs aanvragen (voor wie buiten Niel woont)