Nielse jaarmarktkermis afgelast!

Gepubliceerd op donderdag 8 oktober 2020 10.57 u.
De jaarmarktkermis van Niel wordt definitief afgelast. Het Nationaal Overlegcomité besliste dat vanaf maandag 19 oktober enkel nog kleine kermissen met minder dan 200 personen kunnen doorgaan. Binnen dat kader is het niet mogelijk of wenselijk om de kermis in Niel nog te organiseren.

“Een zeer moeilijke beslissing”, aldus Burgemeester Tom De Vries. Vele Nielenaren keken immers al uit naar de kermis. Ook voor de foorkramers is dit een zoveelste tegenslag. Een rampjaar voor heel wat sectoren waaronder uiteraard onze horeca en foorkramers. Het virus grijpt fel om zich heen en we moeten nu eenmaal onze verantwoordelijkheid nemen. Dit in het belang van de gezondheid van onze inwoners.

“De afgelopen weken hebben heel wat vrijwilligers binnen de eventraad samen met de dienst vrije tijd zich uit de naad gewerkt om de kermis op een veilige manier te organiseren” voegt eventraad voorzitter Davy Truyts toe. Op basis van de coronacijfers enkele weken geleden was een kermis met de juiste maatregelen net haalbaar. Sinds onze initiële beslissing zijn het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames sterk gestegen.

Uit respect kozen we ervoor om iedereen nu alvast duidelijkheid te bieden. Het is een beslissing die niet lichtzinnig en met spijt in het hart genomen is. Laat ons nu alvast uitkijken naar een spetterende jaarmarktkermis in 2021.

De Telenet Superprestige cyclocross gaat, onder voorbehoud van verdere strikte coronamaartregelen, door op woensdag 11 november. Het wordt alzeker een cyclocross zonder publiek. Dus 1 boodschap : installeer u lekker warm en knus voor uw tv. Alle elites zijn te volgen op Sporza.

Een uitgebreide communicatie omtent de cyclocross met o.a. het parcours, de verkeersmaatregelen... mag iedereen tegen begin november verwachten.