Kortparkeren zorgverstrekkers

Parkeerkaart waarmee zorgverstrekkers tijdens de uitoefening van hun beroep gedurende 30 minuten kunnen parkeren voor een oprit of garage.

Om recht te hebben op 30 minuten parkeertijd moet de zorgverstrekkerskaart gecombineerd worden met de blauwe parkeerschijf. Beide kaarten moeten door de bestuurder zichtbaar achter de voorruit of aan de voorzijde van het voertuig worden geplaatst.

Voor wie

Voor de professionele medische zorgverstrekkers aan huis (zoals artsen, verpleegkundigen, kinesisten,…) die werkzaam zijn op het grondgebied van Niel.

Voorwaarden

De aanvrager moet een bewijs voorleggen dat hij of zij medische zorgverstrekker aan huis is (RIZIV-nummer of attest werkgever).

Hoe aanvragen ?

  • Vul online de gegevens in
  • Scan de vereiste documenten in: identiteitskaart en bewijs van medische zorgverstrekker.
  • De zorgverstrekkerskaart wordt u opgestuurd
  • Zorgverstrekkerskaarten zijn twee jaar geldig en kunnen telkens verlengd worden. Houd u zelf de vervaldatum in het oog?

Kostprijs

De zorgverstrekkerskaart wordt gratis afgeleverd.

Meer info

Uiteraard heeft deze kaart weinig of geen nut zonder de goodwill van Nielenaars die hun oprit of privépakeerplaats (bv. voor een garagepoort) ter beschikking willen stellen voor 30 minuten.

Dus: mag een dokter of verpleegkundige 30 minuten voor uw garage of op uw oprit parkeren ?

Staat de auto toch in de weg? Geen probleem! Op de zorgkaart uitgereikt door het gemeentebestuur, die verplicht in de auto van de zorgverstrekker moet liggen, staat een gsm nummer zodat u steeds kan vragen om de wagen zo snel mogelijk te verplaatsen.

Meedoen in 3 stappen als “zorgparkingaanbieder”:

  1. Registreer u hier als zorgparkingaanbieder.
  2. Wij bezorgen u een raamvriendelijke sticker, dit is een sticker die makkelijk weer verwijderd kan worden zonder sporen op uw ruit achter te laten.
  3. Hang deze sticker op een duidelijk zichtbare plaats voor uw raam aan de straatzijde.