Kortparkeren zorgverstrekkers

Parkeerkaart waarmee zorgverstrekkers 30 min. kunnen parkeren voor een oprit of garagepoort tijdens de uitoefening van hun beroep.

Om recht te hebben op 30 min. parkeertijd moet de zorgverstrekkerskaart gecombineerd worden met de blauwe parkeerschijf. Deze kaarten moeten door de bestuurder zichtbaar achter de voorruit of aan de voorzijde van het voertuig worden geplaatst.

Voor wie

Voor de professionele medische zorgverstrekkers aan huis (zoals artsen, verpleegkundigen, kinesisten,…) die werkzaam zijn op het grondgebied van Niel..

Voorwaarden

De aanvrager moet een bewijs voorleggen dat hij of zij medische zorgverstrekker aan huis is (RIZIV-nummer of attest werkgever).

Hoe aanvragen ?

  • Vul online de gegevens in
  • Scan zeker de vereiste gediplomeerde documenten in : identiteitskaart en bewijs van medische zorgverstrekker.
  • De zorgverstrekkerskaart wordt u nadien opgestuurd
  • Zorgverstrekkerskaarten zijn twee jaar geldig en kunnen telkens verlengd worden. Hou dus zelf de vervaldatum in het oog.

Kostprijs

De zorgverstrekkerskaart wordt gratis afgeleverd.

Meer info

Uiteraard heeft deze kaart weinig of geen nut zonder de goodwill van Nielenaars die hun oprit of privépakeerplaats (bijv. voor een garagepoort) willen in bruikleen stellen voor 30 min.

Dus : mag een dokter of verpleegkundige 30 minuten voor uw garagepoort of op uw oprit parkeren ?

Staat de auto in de weg ? Geen probleem op de zorgkaart, uitgereikt door het gemeentebestuur, die verplicht in de auto van de zorgverstrekker moet liggen, staat een gsm nr. zodat u hen steeds onmiddellijk kan vragen de wagen te verplaatsen.

Meedoen in 3 stappen als “zorgparkingaanbieder”:

  1. Registreer u hier als zorgparkingaanbieder.
  2. Wij bezorgen u een raamvriendelijke sticker, dit is een statische sticker die steeds onmiddellijk verwijderbaar is zonder sporen op uw ruit achter te laten.
  3. Hang deze sticker op een duidelijk zichtbare plaats voor uw raam van uw huis aan de straatzijde.