Laadpalen

Publieke laadpalen

Elektrisch rijden zit in de lift. In onze gemeente zijn er daarom vijf publieke laadpalen voorzien waar bestuurders veilig en vlot hun voertuig tegen betaling kunnen opladen (tarieven worden bepaald door de providers). Ieder laadpunt heeft een dubbele aansluiting, waardoor er twee auto’s tegelijkertijd aangesloten kunnen worden. U vindt ze terug op de volgende locaties, die ook aangeduid zijn op ons online stratenplan met "Oplaadpunt - auto":

  • Ridder Berthoutlaan, ter hoogte van het Huis van de Nielenaar.
  • Edward Claessenslaan, ter hoogte van het kerkhof.
  • Steenbakkerijen, ter hoogte van huisnummer 78.
  • Lode Zielensstraat, tegenover huisnummer 21.
  • Landbouwstraat 145, op de parking van de sporthal.

U kan de laadplekken ook herkennen aan het verkeersbord hieronder:

Deze parkeerplaatsen zijn trouwens voorbehouden voor voertuigen die laden. Denkt u er dus aan om uw wagen na een oplaadbeurt elders te parkeren? Da’s hoffelijk voor andere e-rijders. Wie een auto met een gewone verbrandingsmotor parkeert op deze plaatsen, riskeert een boete.


Laadpaal in uw buurt aanvragen

Heeft u geen garage of oprit waarop u een laadpunt kan installeren? En staat er ook geen publieke laadpaal in de buurt? Sinds 1/9/2022 kan u publieke laadpaal aanvragen bij de Vlaamse Overheid via het loket "Paal volgt Wagen". Na groen licht wordt die dan gratis geïnstalleerd op maximaal 250 meter van uw woning of werkplek. 

Door de komst van dit nieuwe systeem "paal volgt wagen", kan u geen laadpaal meer aanvragen bij Fluvius.

Laadpaal defect?

Is een van onze publieke laadpalen defect? Bel dan naar het servicenummer 0800 72 192. Dat nummer vindt u ook op de palen zelf. De helpdesk kan vanop afstand vaak al een oplossing bieden.