Lucie Tibos, vrijwilliger in de Buitenschoolse KinderOpvang

“Ik vind het fantastisch om klaar te staan voor anderen. Mijn man zegt altijd dat ik een te groot hart heb!”

U werkte tot voor kort in onze buitenschoolse kinderopvang. Maar ook nu u met pensioen bent, blijft u er vrijwilligerswerk doen. Van motivatie gesproken!
Ik heb 36 jaar voor het lokaal bestuur Niel gewerkt, waarvan het laatste in de buitenschoolse opvang. Al voor ik met pensioen ging had ik aangegeven dat ik er graag wilde blijven bijspringen als vrijwilliger. Ik kan namelijk heel slecht stilzitten. Momenteel ben ik er twee keer per week. Maar als ze me nodig hebben, mogen ze me altijd bellen. Ik geniet er enorm van om met de kinderen bezig te zijn!

Daarnaast help ik mijn buren regelmatig, bijvoorbeeld met boodschappen doen of hun hond uitlaten. Dat heb ik ook in volle coronacrisis gedaan. Anderen helpen zit gewoon in mij. Mijn man zegt altijd dat ik een te groot hart heb (lacht)!

Wat vindt u het mooiste aan vrijwilligerswerk?
Dat zijn zonder twijfel de vriendschap en dankbaarheid die je krijgt. Mensen appreciëren écht dat je een handje komt helpen. Ook het sociale contact vind ik tof, want als vrijwilliger ontmoet je heel veel verschillende mensen.

Welke oproep wil u nog doen aan de Nielenaren?
Als je zin hebt om vrijwilligerswerk te doen, moet je ervoor gaan! Je krijgt zo een andere blik op de dingen en doet nieuwe ervaringen op. Kortom, het verrijkt je leven. Kies wel vrijwilligerswerk dat bij jou past. Ben je bijvoorbeeld aan handige Harry? Zoek dan iets waar je klusjes kan opknappen. Ben je eerder een mensenmens? Ga dan voor een plek waar je veel sociaal contact hebt.