Maak een gratis testrit met de nieuwe deelfietsen

Gepubliceerd op woensdag 1 februari 2023 11 u.

Fietsen heeft een heleboel voordelen: het is beter voor het milieu en goed voor uw gezondheid. Om meer mensen aan het fietsen te krijgen, worden in de hele regio Antwerpen en het Waasland 1.650 knaloranje deelfietsen van Donkey Republic geplaatst om zo belangrijke mobiliteitsknooppunten, zoals stations en park-en-rides, met elkaar te verbinden. En ook Niel is daarbij! Naast de tien elektrische fietsen die de Vervoersregio Antwerpen voorziet, investeerden we zelf in zes klassieke fietsen.

U vindt ze:

 • aan het station
 • op het dorpsplein (voor het gemeentehuis)
 • aan de bushalte “Hellegat” in de Boomsestraat (vlakbij de Struyfstraat)
 • aan het Wetenschapspark.
Vlot en prijsvriendelijk huren

Een fiets huren is makkelijk:

Een ritje kost € 3. Er zijn ook maand- en jaarabonnementen.

Gratis testen

U kan trouwens nog tot en met vrijdag 31/03/2023 een gratis testritje van maximaal 30 minuten met één van de fietsen maken:

 1. Download de app van Donkey Republic op uw smartphone en maak een account aan. Om een profiel aan te maken zal u ook betaalgegevens moeten invullen, maar dankzij de promocode betaalt u voor 31/03/2023 niet voor dat eerste ritje van maximaal 30 minuten.
  Opgelet: om te testen of uw ingevoerde betaalgegevens geldig zijn, zal Donkey Republic eenmalig 50 eurocent aanrekenen en daarna meteen terugstorten.

 2.  Kies een fiets in uw buurt.

 3. Voer bij de betaalpagina van een “Just Ride”-verhuur de promocode ANTWPNFIETST

 4. Ontgrendel de fiets via Bluetooth en trek erop uit.

 5. Parkeer uw fiets aan een van de fietsstallingen van Donkey Republic in Niel of onze deelnemende buurgemeentes, en beëindig de huur in de app.

Lees meer