Maatschappelijk assistent Sociale Dienst

Ben jij bachelor maatschappelijk assistent en op zoek naar een boeiende en afwisselende tijdelijke opdracht? Heb jij ervaring met maatschappelijk werk op het OCMW? Dan hebben wij misschien dé job voor jou!

Je voert opdrachten uit van de sociale dienst van het OCMW van Niel. Deze sociale dienst heeft nood aan de tijdelijke vervanging van een vaste medewerker. Je werkt voor en met cliënten van het OCMW/Sociaal huis die maatschappelijke dienstverlening, ondersteuning en begeleiding nodig hebben.

Afhankelijk van je ervaring wordt je ingezet als allrounder of vooral op intake en permanentie. Je ziet deze functie dan ook als een uitdaging en verrijking van je huidige kennis, ervaring en takenpakket.

Je takenpakket op de sociale dienst bestaat onder andere uit:

  • Informeren, doorverwijzen, helpen en begeleiden van cliënten zodat hen een respectvolle en correcte dienstverlening kan worden geboden;
  • Instaan voor een optimale informatiedoorstroming met overheidsdiensten, sociale en welzijnsorganisaties en het verder uitwerken van een sociale kaart;
  • Overleg en samenwerken met andere zorg- en welzijnspartners;
  • Voorbereiden van dossiers voor het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst. 

Profiel
Je bent in het bezit van een bachelordiploma sociaal werk, met de titel maatschappelijk assistent. Enkele jaren ervaring op een sociale dienst van een OCMW strekt tot aanbevelen. Je bezit algemene kennis van de organieke wetgeving van het OCMW. Je ken de basisbegrippen van het sociaal recht. Je bezit een goede kennis van de sociale kaart, de veel voorkomende naslagwerken en informatiebronnen. Je bouwt snel de nodige kennis op van de relevante processen en procedures. Je hebt een zeer goede kennis van het Nederlands. Je bent communicatief sterk, zowel schriftelijk als mondeling. Je werkt vlot met de PC.

Competenties
Je bent flexibel wat betreft de invulling van je takenpakket. Je bent communicatief sterk (mondeling en schriftelijk) en contactvaardig, je legt snel contact met mensen. Je bent positief ingesteld en denkt in termen van oplossingen. Je kan goed plannen en organiseren. Je bent klantgericht, empathisch en respectvol. Je bent eerlijk en integer in je handelen.

Aanbod
Halftijdse betrekking vanaf begin december tot en met april, het uurrooster is samen te bespreken.

Verloning: volgens barema van de lokale overheid, looncategorie B.
Maaltijdcheques van 6 euro.

Hoe solliciteren?
Herken je jezelf in het profiel? Aarzel dan niet en mail je cv met motivatiebrief naar sarah.laevaert@vlotter.be

Plaats tewerkstelling
OCMW Niel
2845 Niel
België