Maatschappelijk werker

B1-B3 – contractueel – voltijds – onmiddellijke indiensttreding bepaalde duur met optie vast

Heb jij een hart voor mensen en ben je een bruggenbouwer die vlot contacten legt? Heb je zin om deel uit te maken van een jong en enthousiast team? Wil je graag je steentje bijdragen aan een lokaal bestuur in vernieuwing? Maatschappelijk een bijdrage kunnen leveren bezorgt jou vleugels? 4 x JA? It’s a match!

Wat houdt de functie in?

Het team van de sociale dienst is op zoek naar twee nieuwe collega’s maatschappelijk werker. Binnen deze functie treed je op als brugfiguur waarbij je een vast en toegankelijk aanspreekpunt bent voor alle hulpzoekende burgers en alle welzijnsactoren van Niel. Je zoekt samen met de hulpvragers antwoorden op hun vragen en noden om hun algemeen welzijn te verhogen. Je werkt nauw samen met alle eerstelijns partners om de zelfredzaamheid van jouw cliënten te verhogen door een straffe entourage van hulpverlening te creëren. Tot slot word je betrokken bij verschillende samenwerkingsprojecten. Via regelmatig overleg met jouw collega’s en leidinggevende optimaliseer je mee de kwaliteit van de sociale dienstverlening. Je draagt de visie van onze sociale dienst dan ook uit binnen jouw professioneel netwerk.

Naar welk talent zijn wij op zoek?

Je bent in het bezit van een diploma dat toegang verleent tot de titel van maatschappelijk werker:

  • Je hebt het diploma “Bachelor in het Sociaal-Agogisch Werk” met de titel van maatschappelijk assistent of een daarmee gelijkgesteld diploma; OF
  • Je hebt het diploma “Bachelor in de Sociale Gezondheidszorg” (d.i. de banaba na de opleiding “Bachelor in de Verpleegkunde”) of een daarmee gelijkgesteld diploma. Met de ‘daarmee gelijkgestelde diploma’s’ worden in dit geval de oude diplomabenamingen van voor de invoering van de BAMA-structuur bedoeld.

Je voelt je thuis tussen de mensen en je stelt je steeds verbindend op. Je bent op een professionele manier discreet, hebt een goede kennis van de sociale kaart en beschikt over een flinke dosis empathie.

Je spreekt vlot Nederlands en je voelt je thuis in de wetgeving rond de sociale en maatschappelijke dienstverlening door OCMW’s.

Wat mag je van ons verwachten?

Een voltijdse tewerkstelling (38 uur) in een organisatie die vooruit wil, brutomaandloon tussen € 2.883,19 en € 4.859,09 waarbij relevante ervaring in rekening kan worden gebracht, maaltijdcheques (€8), eindejaarspremie, hospitalisatieverzekering, pensioenfonds (3%), fietsvergoeding voor de sportievelingen of volledige tussenkomst in abonnement openbaar vervoer, flexibele uren, ecocheques, 35 verlofdagen + 15 feestdagen, tal van bijscholingsmogelijkheden én een heleboel toffe collega’s die je met open armen zullen ontvangen ! Pssst… check zeker ook onze onze Nielse troeven 😉.

Voel je het kriebelen? 

Solliciteer dan snel en bezorg ons jouw motivatiebrief, CV, diploma en uittreksel strafregister via het onderstaande knop.

Ik wil solliciteren!

Heb je nog een vraag?

Contacteer het HR team via personeel@niel.be of 03 451 11 10 en wij beantwoorden al jouw vragen met de glimlach! 😊