“Mijn Burgerprofiel”: uw gegevens en overheidsadministratie gebundeld op één plaats

Als u vroeger een document wilde raadplegen of een attest wilde opvragen bij de overheid, moest u daarvoor langsgaan bij een van hun diensten. Dankzij “Mijn Burgerprofiel” is dat verleden tijd: op dit platform vindt u al uw gegevens die bij de overheid (lokaal, Vlaams en federaal) bekend zijn. Denk maar aan uw persoonlijke gegevens, uw diploma’s of fiscale attesten. Daarnaast kan u er eenvoudig dossiers opvragen, allerlei attesten downloaden, en premies en vergunningen aanvragen. U regelt zo dus al uw zaken met de overheid wanneer dat u past. Handig, toch?! Verder kan u er officiële documenten van de overheid op ontvangen in uw digitale brievenbus (eBox).

“Mijn Burgerprofiel” groeit trouwens met u mee: alsmaar meer overheidsdiensten maken er gebruik van, waardoor er ook meer informatie beschikbaar is op het platform. Behaalt u een nieuw diploma of krijgt u een kindje bijvoorbeeld? Dat wordt ook toegevoegd aan uw profiel.

Altijd op de hoogte

Zodra bijvoorbeeld een nieuw document beschikbaar is, de status van een van uw dossiers of aanvragen wijzigt of een attest ontbreekt, krijgt u een melding. U kan kiezen voor een notificatie op het platform of een email. Zo mist u dus niets!

Privacy primeert

U kan uw burgerprofiel bekijken vanop verschillende overheidswebsites, zoals die van onze gemeente. Maar deze organisaties hebben geen toegang tot uw gegevens. “Mijn Burgerprofiel” is alleen voor u toegankelijk, via een veilig aanmeldingssysteem.

Meer weten over “Mijn Burgerprofiel”? Surf naar www.vlaanderen.be/uw-overheid/mijn-burgerprofiel of lees de folder onderaan de pagina.

Hoe kan u zich aanmelden?

“Mijn Burgerprofiel” raadplegen kan u eenvoudig:

 1. Klik op onze website rechtsbovenaan op “Mijn Burgerprofiel” of surf naar www.burgerprofiel.be/.
 2. Meld u aan. U kan kiezen tussen vier manieren:
  • Met uw eID en een kaartlezer.
  • Via itsme®.
  • Met een beveiligingscode die u via sms krijgt.
  • Met een beveiligingscode die u via de mobiele app krijgt.

U komt nu op uw burgerprofiel terecht. Ga zeker eens op ontdekkingstocht!

NIEUW: sinds september 2022 is er ook een app van Mijn Burgerprofiel. U kan die downloaden via de Apple App Store of de Google Play Store. 

Activeer uw eBox

Is het de eerste keer dat u zich aanmeldt op “Mijn Burgerprofiel”? Dan activeert u best meteen ook uw eBox: dat is een digitale brievenbus waar u officiële documenten van de overheid veilig kan ontvangen. Volgend stappenplan zet u op weg:

 1. Klik in uw burgerprofiel rechtsbovenaan op uw naam.
 2. Selecteer in het menu dat openklapt “Documenten (eBox)”, of open de tab “Documenten” in de navigatiebalk.
 3. Kies “eBox koppelen”. U wordt nu eenmalig doorverwezen naar een van de websites van de federale overheid.
 4. Lees de voorwaarden en klik akkoord.

Hulp nodig? Misschien vindt u het antwoord in de veelgestelde vragen of de instructievideo (bij “Mijn Burgerprofiel: handleiding”). U kan ook bellen naar het nummer 1700.