Niel in't wiel

 

 

Dat Niel een echte wielergemeente is hoeven we niemand te vertellen (de jaarlijkse cyclocross -Live op Eén, start van de ENECO-tour, verschillende koersen in eigen organisatie, enz...)

Ook met concept “Niel in’t Wiel” (eerste editie 2017 - georganiseerd door de gemeentelijke vrijetijdsdienst) bewijzen we dit eens te meer!

Niel in't wiel is een jaarlijkse happening die bestaat uit een wedstrijd maar ook enkele derny’s voor plaatselijke beleidsvoerders en BV’s. 

Het hoogtepunt van dit wielerfestijn editie 2017 was uiteraard de viering van de wereldkampioene uit Niel Lotte Kopecky en de daarop volgende vrouwenkoers achter derny’s. Het zag er even naar uit dat de ontsnapte Minke Bakker op de overwinning afstevende, maar de klasrijke en zegebeluste Kopecky liet niet begaan en klopte, fel toegejuicht door de massa, Sarah Inghelbrecht in de spurt.

Op 29 april 2018 stellen we met trots onze 2e editie voor. 

Op het programma staat onder andere;

13.00 u : Start retrotocht (30km)
13.30 u : Start Dernykoers burgemeesters, mandatarissen, enz…
14.00 u : Start jeugdkoers 1 ( 3e-4e leerjaar )
14.45 u : Start retrokoers (1uur+5ronden)
16.00 u : Start jeugdkoers 2 ( 5e-6e leerjaar )
16.30 u : Start Dernykoers Dames.

Het parcours strekt zich uit over de Ridder Berthoutlaan, met de start ter hoogte van ingang gemeentelijke basisschool, de Dorpsstraat, Heideplaats, Rupelstraat, Schuttershofstraat om terug in de Ridder Berthoutlaan aan te komen

Wenst u zich in te schrijven voor een van de koersen? klik op onderstaande link, maak een account aan en ga naar activiteiten. 

Klik hier