Niel in 't Wiel 2024

Wielerfans, aandacht! Op zaterdag 1 juni 2024 is het weer Niel in ’t Wiel! Op de agenda staan enkele spannende (derny)koersen voor dames, wielertoeristen en gentlemen door het Nielse centrum. Ook werd er een leuk nieuw item toegevoegd waaraan je zelf zonder koersfiets kan deelnemen: de Dikke Banden Race! Op het vernieuwd en volledig afgesloten parcours met seingevers rijden renners onder meer via de Blauwbrugstraat, Sint-Hubertusplein, Ridder Berthoutlaan, Vrijheidsstraat, Volkenbondstraat, Edward Claessenslaan om zo terug in de Blauwbrugstraat te komen.

Programma

We voorzien een goedgevuld programma met races in verschillende categorieën, waarbij we onder meer de Kampioen van de Rupelstreek (Individueel en Club) en Kampioen van Niel (Individueel) zullen bekronen. Onder voorbehoud van bevestiging volgen we deze planning:

17.00 uur: dames (15 rondes)

17.30 uur: Wielertoeristen zonder derny (35 rondes)

18.30 uur: Voorstelling rensters en gangmakers en dames afvalling (25 rondes)

19.15 uur: Gentlemen en Sponsors (10 rondes)

19.45 uur: Dikke Banden Race 

20.15 uur: Dames Finale (20 rondes)

21.00 uur: Prijsuitreiking en einde

Deelnemen

Wil jij ook deelnemen aan de wedstrijd? Registreer je dan vóór 15 mei 2024 via het inschrijfformulier en we sturen je binnenkort alle praktische details. Inschrijven kost € 25 per persoon (ter plaatse cash te betalen). Bij het inleveren van je rugnummer krijg je € 15 terug.

Let op, wil je met meerdere teamgenoten deelnemen? Vul dan voor elke persoon afzonderlijk het inschrijfformulier in.

Schrijf je in

 

Dikke Banden Race

Wens je graag deel te nemen aan de Dikke Banden Race en het parcours van Niel in 't Wiel vanop jouw eigen fiets te verkennen? Dat kan zeker! Registereer je snel via onderstaande link.
De deelname kost amper € 1 (ter plaatse cash te betalen), de inschrijving is verplicht. 
De meest originele deelnemer wordt bovendien in de bloemetjes gezet!

Doe mee

Wielertruitjes wedstrijd

In de aanloop naar Niel in ’t Wiel, organiseert het lokaal bestuur een zoektocht met bekende wielertruitjes langs Nielse handelaars. In samenwerking met Velodroom uit Boom hebben we een tiental unieke wielertruien kunnen uitlenen.

De wedstrijd loopt van vrijdagavond 17 mei tot vrijdagnacht 31 mei 2024.

De wedstrijd is gratis. Via een QR-code geplaatst naast de trui kan iedereen die dat wenst, gratis deelnemen aan de wedstrijd. Per trui krijg je drie mogelijkheden van wie de trui is (slechts één is de juiste). Let er wel op dat je hetzelfde formulier open laat staan indien je deelneemt. Bij een nieuwe QR-scan zal er een nieuw formulier openen.

Wie de meeste juiste antwoorden heeft geantwoord, maakt kans op het winnen van een unieke wielertrui of een van de N-€urobonnen geschonken door het lokaal bestuur. Bij gelijke stand worden de antwoorden op de schiftingsvraag erbij genomen.


Meer info, én het deelnameformulier, vind je via de volgende link.

Ontdek meer en doe mee!

Praktische informatie

Om het veilig te laten verlopen, wijzigt de verkeerssituatie in het centrum die dag vanaf 14.00 tot 22.00 uur:

  • de straten waarop het parcours ligt, zullen parkeer- en verkeersvrij gemaakt worden tussen 14.00 en 22.00 uur: Ridder Berthoutlaan (tussen de Vrijheidsstraat en het Sint-Hubertusplein), Vrijheidsstraat, Volkenbondstraat (tussen de Vaarstraat en de Edward Claessenslaan), Edward Claessenslaan (tussen de Volkenbondstraat en de Blauwbrugstraat), Het rondpunt aan E. Claessenslaan en Blauwbrugstraat, Blauwbrugstraat (het gedeelte tussen de Edward Claessenslaan het Sint-Hubertusplein) en het Sint-Hubertusplein.
  • de straten binnen het parcours van Niel in ’t Wiel zullen verkeersvrij gemaakt worden: Kerkhofstraat, Vaartstraat tussen Vrijheidsstraat en de Kerkhofstraat en het Sint-Hubertusplein tussen de Kerkhofstraat en de Emiel Dewittstraat. In deze straten kan men niet weg tussen 16.00 uur en 22.00 uur.
  • straten die uitlopen op het parcours zullen doodlopend worden. Deze zijn enkel bereikbaar voor plaatselijk verkeer: Wirixstraat (tussen de Hamelstraat en de Volkenbondstraat), Vaartstraat (tussen de Hamelstraat en de Volkenbondstraat), Ridder Berthoutlaan (tussen de Schuttershofstraat en het Sint-Hubertusplein), Dorpsstraat, Emiel Dewittstraat (tussen het Sint-Hubertusplein en de Overwinningsstraat), Vredestraat (tussen de Blauwbrugstraat en de Overwinningsstraat), Edward Claessenslaan (tussen de Blauwbrugstraat en de Overwinningsstraat), Blauwbrugstraat (tussen de Matteottistraat en de Edward Claessenslaan), Volkenbondstraat (tussen de Korte Hamelweg en de Edward Claessenslaan) en Jean Jaurèsstraat. Om de straat uit te rijden wordt verkeer in beide richtingen toegelaten in de Dorpsstraat.
  • de Kerkstraat zal die dag ook parkeer- en verkeersvrij zijn wegens het schoolfeest van de Sint-Hubertusschool.

We vragen dan ook om de nodige voorzorgen te nemen.

Alle betrokken straten worden ten laatste om 22.00 uur vrijgemaakt voor het verkeer

De Lijn

De buslijn 183 van De Lijn zal die dag vanaf 14.00 tot 0.00 uur niet langs de Edward Claessenslaan, het Sint-Hubertusplein en de Ridder Berthoutlaan rijden. De haltes “Maria Boodschap” en het “Gemeentehuis” zullen dan niet bediend kunnen worden. De laatste halte is “Stationsstraat” (gelegen aan Antwerpsestraat, aan de kruising met Stationsstraat).

Handelaars

De handelaars blijven de hele dag bereikbaar: tot 14.00 uur kan je er met de auto naartoe, daarna te voet.

Heb je nog vragen?

Je kan contact opnemen met de dienst Vrije Tijd op vrije.tijd@niel.be of 03 451 11 10.

We hopen je weer een mooi sportevenement te bezorgen, en bedanken je alvast voor jouw begrip voor de hinder die kan ontstaan.