Nielse gemeenteraad stelt Steven Mattheus aan als nieuwe schepen

Niel, 22 juni 2021 – Vanaf 1 juli volgt Steven Mattheus Bart Van der Velde op als schepen van openbare werken, mobiliteit en personeel. Dat heeft de gemeenteraad formeel goedgekeurd. An Vermant volgt Van der Velde op als lid van de gemeenteraad.

Mattheus was sinds het begin van deze legislatuur voorzitter van de gemeenteraad en van de raad voor maatschappelijk welzijn. Vanaf volgende maand treedt hij toe tot het schepencollege en tot het vast bureau. Mattheus wordt als schepen bevoegd voor openbare werken, mobiliteit en personeel. Tijdens de afwezigheid van toenmalig burgemeester Tom De Vries volgt hij ook tijdelijk ruimtelijke ordening en sport op.

Als lid van de gemeenteraad wordt Van der Velde opgevolgd door An Vermant, die vandaag al lid is van het bijzonder comité voor de sociale dienst. Wie in opvolging van Mattheus het voorzitterschap van de gemeenteraad overneemt, is nog niet beslist.

“Het wordt een uitdaging om mij de komende weken grondig in te werken in de verschillende dossiers. Maar ik ben uiteraard zeer blij om straks als schepen actiever te kunnen bijdragen aan de toekomst van onze gemeente. Het is mijn voornemen om dat met even veel inzet te doen als uittredend schepen Van der Velde”, aldus Mattheus.

Met Steven en An krijgen de Nielenaren twee uiterst bekwame mandatarissen in de cockpit”, stelt uittredend schepen Van der Velde. “Ik heb dan ook het volste vertrouwen in mijn opvolgers en wens hen alle succes toe”, zo besluit hij.

Voor meer informatie:
Dienst Communicatie
communicatie@niel.be