Nieuw skatepark feestelijk geopend

Niel, 18 maart 2023. Het Nielse sportpark in de Landbouwstraat blijft groeien. Na een nieuwe dojo, turn- en danszaal, legde het lokaal bestuur Niel er een ruim skatepark aan. Dat werd vanmiddag officieel ingehuldigd, met onder meer een knappe demonstratie van lokaal skatetalent.

De nieuwe skatezone is zo’n 275 vierkante meter groot en telt onder meer twee quarterpipes, een vulcano met rainbow rail, een hip & flatbar, een hubba/bump to ledge en een slappy. Skaters, steppers en BMX’ers van alle leeftijden en niveaus kunnen er zo hun sportieve hartje ophalen. Voor het ontwerp van het skatepark zat het lokaal bestuur Niel ook samen met enkele plaatselijke skatefans.

Het skatepark is iedere dag vrij toegankelijk tussen 09.00 en 22.00 uur.

“Zoals vastgelegd in ons meerjarenplan willen we blijven zorgen voor een toegankelijk vrijetijdsaanbod voor onze inwoners. Het nieuwe skatepark, en bij uitbreiding het ganse sportpark, zijn een concrete vertaling van die ambitie. Het is dan ook met veel trots dat we de nieuwe infrastructuur vandaag officieel konden openen voor het grote publiek” vertelt schepen voor sport Steven Mattheus.

“Heel wat jongeren uit onze gemeente ijveren al een tijdje voor een skatepark in Niel. Het is heel fijn dat we dit nu kunnen realiseren, en dat in tandem met hen. We hopen dat kinderen en tieners die houden van skaten, steppen en BMX of een andere sport nog meer de weg vinden naar ons sportpark” besluit schepen voor jeugd en participatie Ellen Brits.

Voor meer informatie:
Lokaal bestuur Niel
Dienst Communicatie
communicatie@niel.be
03 451 11 10