Nieuwe dojo, turn- en danszaal in het Nielse sportpark officieel ingehuldigd

Duurzame aanbouw biedt veel extra ruimte voor sport- en spelplezier

Niel, 15 oktober 2021 – Vanavond zijn de nagelnieuwe dojo, turn- en danszaal feestelijk geopend met een korte inhuldigingsceremonie. Dankzij de nieuwe infrastructuur groeit de sporthal in de Landbouwstraat in Niel met meer dan 1.000 m².

De dojo (127 m²) zal gebruikt worden om verschillende Oosterse gevechtssporten te beoefenen, bijvoorbeeld karate, judo, kungfu en laido (zwaardtrekken). De turnzaal van 720 m² huist hypermoderne toestellen zoals een brug met ongelijke leggers, een paard met bogen, een balk, een tumblingbaan van 25 meter en trampolines. Om te zorgen dat de gymnasten in alle veiligheid kunnen turnen, zijn ook de nodige veiligheidsmatten en een valput voorzien. De danszaal meet 138 m² en is uitgerust met spiegels en een kwalitatieve muziekinstallatie. Tot slot werden in het nieuwe gedeelte extra lockers geïnstalleerd.

Deze infrastructuur, die er kwam mede dankzij de steun van Sport Vlaanderen (€413.000), vormt de uitvalsbasis van verschillende lokale sportclubs. Ook scholen, verengingen en andere sportievelingen uit Niel en omstreken kunnen er naar hartenlust komen sporten.

Oog voor het milieu
Bij deze uitbreiding, waarvoor de werken in maart 2020 startten, ging de nodige aandacht naar het milieu. Zo wordt de sporthal voortaan verwarmd met een warmtepomp. Die wordt aangedreven door groene stroom uit de zonnepanelen die al eerder op de sporthal geplaatst werden. Daarnaast is het hele gebouw uitgerust met een ecologisch luchtcirculatiesysteem.

“We willen het vrijetijdsaanbod in onze gemeente verder verbeteren. Sport is daar uiteraard een belangrijk onderdeel van. De nieuwe infrastructuur is een belangrijke stap voorwaarts, omdat we zo weer extra sporten op ons sportpark kunnen aanbieden. We hopen dat nog meer Nielenaren en sportclubs hun weg ernaartoe vinden.” besluit Steven Mattheus, schepen van sport.