OCMW

Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn

In elke stad of gemeente is er een OCMW gevestigd. Als OCMW van Niel staan wij in voor het welzijn van alle burgers in onze gemeente.

Het OCMW is er voor iedereen!

Of je nu rijk of arm bent, jong of oud, man of vrouw, Belg of allochtoon,... het OCMW staat klaar om steun te verlenen aan iedereen die hier nood aan heeft. Uiteraard gaat er extra aandacht van ons uit naar groepen die het moeilijker hebben in onze samenleving. Dit zijn ondermeer de laaggeschoolden, ouderen, kansarmen, zieken,... We zorgen ervoor dat deze mensen, net zoals alle andere burgers in onze gemeente een waardig leven kunnen leiden.

Onze taak

We zorgen ervoor dat iedereen een volwaardig deel kan uitmaken van onze samenleving. Dit wil zeggen dat we erop toezien dat alle inwoners van onze gemeente kunnen genieten van de sociale grondrechten waar ze recht op hebben. Dit is ondermeer het recht op een kwaliteitsvolle huisvesting, levensmiddelen, goede gezondheidszorgen,... Dit zijn elementaire zaken die ieder van ons nodig heeft om deel uit te maken van de maatschappij.

 

Wil je graag op de hoogte blijven van wat er gebeurt in Niel?

Schrijf je in voor de digitale nieuwsbrieven die jou interesseren.
Ik wil de nieuwsbrief ontvangen

Deel deze pagina