Omkering rijrichting Dorpsstraat en Schuttershofstraat & knip aan Heideplaats vanaf 6 juli

Niel, 23 juni 2023. Vanaf donderdag 6 juli 2023 wijzigt de verkeerssituatie in het centrum van Niel. De enkele rijrichtingen in de Dorpsstraat en Schuttershofstraat worden omgedraaid, en de Heideplaats wordt geknipt vanaf huisnummers 25 – 26 tot aan het Nieuw Begijnhof. Hiermee wil het lokaal bestuur Niel de omgeving, waarin ook twee scholen en heel wat handelszaken liggen, veiliger en aangenamer maken.

Omkering rijrichting Schuttershofstraat en Dorpsstraat

Concreet wordt het vanaf 6 juli mogelijk om van de Heideplaats naar de Ridder Berthoutlaan te rijden via de Dorpsstraat, en om van de Ridder Berthoutlaan naar de Rupelstraat te rijden via de Schuttershofstraat.

Zo hoeft het verkeer voortaan niet meer langs de dwarsparking in de Ridder Berthoutlaan te passeren, waar automobilisten in het verleden vaak af te rekenen hadden met slechte zichtbaarheid. Daarnaast wordt dankzij de aangepaste circulatie het aantal terugdraaiende auto’s in de Ridder Berthoutlaan beperkt.

Kaartje met gewijzigde rijrichting in Dorpsstraat en Schuttershofstraat vanaf 6 juli:

Steven Mattheus, schepen voor mobiliteit en openbare werken: “Met deze ingreep kunnen we de schoolomgeving veiliger maken voor voetgangers, fietsers en gemotoriseerd verkeer. Om de omkering vlot te laten verlopen, plaatsen we vooraf extra informatieborden in de betrokken straten en communiceren we volop via onze gemeentelijke kanalen zoals de website, onze Facebookpagina, het gemeenteblad “Niel Echo” en de digitale nieuwsbrief. Op de dag van de omkering zal ook de politie aanwezig zijn om alles mee in goede banen te leiden.”

Knip Heideplaats

Gelijktijdig wordt ook de Heideplaats tussen huisnummers 25 – 26 en het Nieuw Begijnhof geknipt. Dit blijft zeker zo tot oktober 2023. In deze zone komen horecaterrassen en plantenbakken.

Hierdoor mogen tussen de Dorpsstraat en Heideplaats 25 – 26 en het Nieuw Begijnhof en Heideplaats 16B alleen nog voetgangers, fietsers en plaatselijk gemotoriseerd verkeer door in beide richtingen. Alle woningen blijven zo bereikbaar.

Kaartje met gewijzigde verkeerssituatie rond Heideplaats vanaf 6 juli:

“De Heideplaats heeft heel wat potentieel voor recreatie, ontspanning en ontmoeting. Dat kunnen we met deze knip benutten: we creëren een groener, verkeersluw plekje met ruimte voor grotere terrassen. We evalueren na de zomer. De knip kadert trouwens in de bredere opwaardering van de Heideplaats.” zo besluit Ellen Brits, schepen voor lokale economie.

Voor meer informatie:
Lokaal bestuur Niel
Dienst Communicatie
communicatie@niel.be
03 451 11 10